Προφυλακιστέοι Μιχαλολιάκος και Πατέλης!

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, για τη 1 το μεσημέρι προγραμματίστηκε τελικά η μεταφορά του Χρήστου Παππά από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων. Αλλαγή πλάνων και για το Μιχαλολιάκο, Λαγό και Πατέλη που θα μεταφερθούν το απόγευμα στον Κορυδαλλό με κομβό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Θα κλείσουν οι δρόμοι από τις περιοχές που θα περάσει το κομβόι.

Είχε προηγηθεί εξάωρη απολογία του Μιχαλολιάκου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια απολογήθηκε ο Πατέλης, η απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 4 το πρωί.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες.

Ο ρόλος του επιβεβαιώνεται απο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που προέρχονται απο την άρση του τηλεφωνικού απόρρητου, απο τα οποία προκύπτει ότι ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο πόρισμα του Χαράλαμπου Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς, στο Νίκο Μιχαλολιάκο, που αναφέρεται ως «Führerprinzip», αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

{youtube}sGc3wqtj-Qk{/youtube}

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκδοχή του “πυρηνάρχη” Πατέλη, για τα τηλεφώνημα που πραγματοποίησε μετά τη δολοφονία του Φύσσα, διαδραμάτισε ρόλο για την προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/ 12013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Φύσσα) έως και την 12 :37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Από την πλευρά του, κατά την απολογία του, ο αρχηγός της ΧΑ φέρεται να απέδωσε τη δίωξή του σε πολιτικούς λόγους. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ισχυρίζεται ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον Πατέλη σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά τη δολοφονία του  Φύσσα αφορούν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του “ουσιαστικού απόρρητου” ώστε να παραδοθούν οι καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Εξερχόμενος από την Ευελπίδων, ο Μιχαλολιάκος φώναξε «ζήτω η νίκη», ενώ έξω από το κτίριο τον περίμενε η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, η κόρη του Ουρανία και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής, Αρβανίτης και Ματθαιόπουλος.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης επιτέθηκε με δριμύτητα στους δικαστικούς, αναφέροντας ότι «γελοία και επίορκα ανθρωπάκια αποφάσισαν την προφυλάκιση του αρχηγού».

Έξω από την Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα περίπου 150 οπαδοί της Χρυσής Αυγής που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης. «Άκου αρχηγέ και άκου το καλά, ξεφτίλισες το σύστημα για άλλη μια φορά» και το γνωστό «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή» μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν.

Στους συγκεντρωμένους βρέθηκαν και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Μίχος και Παναγιώταρος που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Οι τρείς βουλευτές αφέθηκαν την Τετάρτη ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους, ενώ ο τέταρτος, Γιάννης Λαγός κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους τρεις βουλευτές, ωστόσο κρίθηκε ότι προσωρινά δεν μπορούν να κρατηθούν.

Στις 10 το πρωί θα απολογηθεί στην Ευελπίδων και ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς.

Για «άθλια σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος (…) παντελώς άδικη, αντισυνταγματική και υπαγορευμένη από ξένα κέντρα εξουσίας» κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της σχολιάζοντας την απόφαση της Δικαιοσύνης.