Ντραπείτε μαζί μου που έκλεισε το σχολείο Κυπαρισσίου

Παρέμβαση Χρ.Πολυχρονίου

Κανονικά έπρεπε να αδιαφορήσω για σας, όπως κάνει τελευταία όλος ο κόσμος. Όπως ακριβώς αδιαφορήσατε και εσείς για ένα Χωριό και ένα θέμα το οποίο γνωρίζατε και δεν ενδιαφερθήκατε.

Το κάνω, για να μοιραστείτε μαζί μου την ντροπή και το όνειδος, γιατί ένα Σχολείο έκλεισε, το νηπιαγωγείο Κυπαρισσίου. Ακούστε λοιπόν.

Στις προεγγραφές του περασμένου Ιουνίου δεν επέτρεψαν στην υπηρετούσα δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίου, να τις πραγματοποιήσει. Αποτέλεσμα, δεν υπάρχουν παιδιά, δεν υπάρχει Σχολείο, δεν ζητάμε να μας διαθέσουν Νηπιαγωγό, άρα μπορούμε να κάνουμε …. οικονομία στη συγκυβέρνηση της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και της Τρόικας.  Και όμως, πέντε παιδάκια, δύο  νήπια και τρία προ – νήπια κάθε πρωί στο Κυπαρίσσι φορτωμένα τις τσάντες τους κοιτάζουν προς τον ορίζοντα περιμένοντας τον δάσκαλό τους. Καμία ευαισθησία στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για ανατροπή της εισήγησης της Α θμιας Εκπαίδευσης προς το απομακρυσμένο Κυπαρίσσι και τις δυνατότητες συγκριτικά που έχουν αλλού (π.χ.  Γλυκόβρυση , Λογκανίκο κλπ ) οι γονείς, προκειμένου να χειριστούν εναλλακτικά το θέμα του σχολείου των παιδιών τους.

Ακούστε και την συνέχεια. Όταν διαπίστωσαν ότι …υπάρχουν παιδιά, και έπρεπε να ζητήσουν νηπιαγωγό προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο στο Κυπαρίσσι, κατά ‘νόμιμο’ πλην όμως μεθοδευμένο και αντί – παιδαγωγικό τρόπο ενέγραψαν στην Α Δημοτικού ένα νήπιο, το οποίο δεν είχε φοιτήσει πέρυσι στο Νηπιαγωγείο για τους ίδιους ακριβώς με φέτος λόγους, προκειμένου έτσι να αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον υπάρχοντα αριθμό τους. ‘Προβλέπεται’ ήταν η απάντηση του Προϊσταμένου της Α θμιας Εκπαίδευσης για τον χειρισμό αυτό του θέματος, ο οποίος μάλιστα Προϊστάμενος εξάντλησε, όπως μου είπε, την ευαισθησία του για το Χωριό, μη καταργώντας το Δημοτικό Σχολείο με … τέσσερα  μόνο παιδιά που φοιτούν εκεί !!!. Μάλιστα. Και μετά ταύτα, ακόμη και σήμερα, ‘δεν είναι στις προθέσεις του’ ο Προϊστάμενος να ζητήσει νηπιαγωγό  για το ακριτικό Κυπαρίσσι. ‘Αυτές τις οδηγίες έχω’, μου είπε εννοώντας προφανώς την Πολιτική ηγεσία του  Υπουργείου, την συγκυβέρνηση και γενικά το Πολιτικό Σύστημα που εσείς εκπροσωπείτε και μας κυβερνά.

Για αυτό σας κάλεσα κύριοι που είστε στα ‘πράγματα’, να ντραπείτε μαζί μου που ένα Σχολείο έκλεισε. Ίσως διότι και εγώ υπηρέτησα κάποτε αυτό το σάπιο και παρακμασμένο Πολιτικό Σύστημα.

Σημείωση 1. Το απομακρυσμένο από τον κόσμο Κυπαρίσσι είναι γνωστό ότι δεν έχει ούτε Γιατρό. Ευτυχώς, οι κάτοικοι λένε, έχει Παπά για να μας θάψει.
Σημείωση 2. Αυτά είναι Μαρία για την Ελληνική Βουλή θέματα και όχι οι πάρλα – πίπες περί ‘συνωστισμού’ και ‘θρησκειολογίας.’

Με παρρησία,
Χρόνης Πολυχρονίου.
Εκπαιδευτικός.