“Περί Βλαχοδημαρχων” άρθρο του Χάρη Πισκοπάνη

Ήταν αρκετή μια φράση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να προκαλέσει την «ευαισθησία» της γαλαζοπράσινης  διοίκησης της ΚΕΔΕ. Ευαισθησία που δεν βλέπουμε,

όταν η αυτοδιοίκηση είναι  στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης  Σαμαρά –Βενιζέλου, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, μνημονίου και τρόϊκας. Τους κατηγορούν για διαφθορά. Διαπλοκή και κακοδιοίκηση, τους αφαιρούν πόρους προσωπικό , δομές, αρμοδιότητες, απαξιώνουν το θεσμό.

Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες που εκλέχτηκαν με την μνημονιακή  σημαία ΠΑΣΟΚ και  ΝΔ δεν μιλούν γιατί είναι όμηροι της πανικόβλητης ηγεσίας του Υπ. Εσωτερικών που τους υπόσχεται νέο εκλογικό νόμο ώστε να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις μνημονιακές πολιτικές σε τοπικό και περιφερειακό  επίπεδο. Εκ των πραγμάτων η προσεχής εκλογική διαδικασία για την αυτοδιοίκηση θα είναι μία πολιτική αναμέτρηση.

Όποιο εκλογικό σύστημα και αν επιλέξουν, οι μνημονιακές παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άλλων πρόθυμων θα συντριβούν. Μαζί  τους θα ηττηθεί και η λογική των δυο άκρων γιατί και τα δυο άκρα ανήκουν στο ίδιο σώμα ,στο σώμα της ακραίας ,αυταρχικής , νεοφιλελέφθερης, μνημονιακής πολιτικής. Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε ένα ευρύτερο δημοκρατικό, αντιμνημονιακό, αυτοδιοικητικό, μέτωπο ανατροπής και αυτό θα κάνουμε.                                                                             

ΓΥΘΕΙΟ  22-09-2013
 ΠΙΣΚΟΠΑΝΗΣ  ΧΑΡΗΣ