Η κυρία Μάρω Γεώργα συγχαίρει το Σύλλογο “Νέα Ζωή”

neazoi-flynewsΑγαπητέ Χάρη, Αγαπητά μέλη του ΔΣ του Συλλόγου “Νέα Ζωή”, Θα ήθελα να σας αποκαλέσω έναν έναν με το μικρό σας όνομα. Έτσι, θα ένιωθα ότι είμαι πιο κοντά σας αγκαλιαστά μητρικά. Επειδή όμως φοβάμαι ότι θα μπερδέψω κάποιον, γι’ αυτό σας αποκαλώ “αγαπητά μου παιδιά”.

Ξάφνιασμα!!!

Ξάφνιασμα ήταν για μένα το φετινό καλοκαίρι, η μάλλον η φετινή χρονιά! Λέγω χρονιά, γιατί απ’ ό,τι μάθαινα οι δραστηριότητές σας είχαν αρχίσει από τα Χριστούγεννα, με αποκορύφωμα τις καλοκαιρινές σας εκδηλώσεις.  Σας συγχαίρω όλους και τον καθένα χωριστά για όλα όσα δώσατε σε μας. Και όταν ξέρετε ότι -ναι!δώσαμε ό,τι μπορούσαμε- αυτό είναι και η δική σας χαρά, ικανοποίηση και αμοιβή.

Ήταν εκδηλώσεις επιπέδου, εκδηλώσεις όπου από την κάθε μία χωριστά παίρναμε χαρά, συγκίνηση, νοσταλγία από το παρελθόν, όνειρα για το μέλλον.

Μένω σε μία πρόταση του κυρίου Καργάκου, μέσα στα τόσα που μας είπε: “Μην περιμένετε από την Πολιτεία, μην περιμένετε από την Εκκλησία, μην περιμένετε από τα σχολεία! Τους έχουν τα χέρια δεμένα! Ποιοί; Το ξέρουμε! Πάρτε στα χέρια σας το μέλλον των παιδιών σας! Πάρτε στα χέρια σας τον πολιτισμό”. Κι εσείς αυτό κάνατε! Μας αποδείξατε ότι δεν υπάρχει το “δεν μπορώ”. Υπάρχει το “θέλω” και με το θέλω σας μπορέσατε να μας γεμίσετε υπερηφάνεια.

Άνοιξαν οι Σπηλιάκηδες τα “σεντούκια” τους και μας γέμισαν Ελλάδα! Ζήσαμε την ιστορία του χωριού μας, για την οποία τόσο πολύ πρέπει να είμαστε υπερήφανοι. Άναψαν τη σπίθα των αναμνήσεων με τόσους πολλούς αγαπημένους που τους φέρανε κοντά μας αυτές τις βραδιές και συντροφευτήκαμε. Ζωντανοί και πεθαμένοι, όλοι μαζί αγκαλιασμένοι, τους ευχαριστούμε, τους ευγνωμονούμε.

Η θαυμάσια δουλειά της Μάτας μας καθήλωσε! Πόσο την ευχαριστούμε!

Έτσι, Εκκλησία, Σύδεσμος, Νέα Ζωή, ενωμένοι μπορούν να κάνουν θαύματα.

Παιδιά, όπως άρχισα έτσι και τελειώνω! Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα χωριστά, από τον πρόεδρο μέχρι το μικρό παιδί που σήκωνε τις καρέκλες! Σας αγκαλιάζω, σας φιλώ κι εύχομαι κάθε χρόνο να λέω: Μα φέτος είναι καλύτερα από πέρυσι!

Και αυτό θα το πετύχετε πρώτα – πρώτα με αγάπη και ομόνοια. Ν’ ακούτε τον απέναντί σας και αν δεν συμφωνείτε, με προσοχή, χωρίς προσβολές θα πείτε τη δική σας γνώμη! Κουβεντιάστε το! Μπορεί στο τέλος να έχει αυτός τη σωστή πρόταση! Μην επηρεαστείτε από κακοπροαίρετες κριτικές! Ακούστε τις κριτικές είτε είναι καλές είτε κακές! Λάθη γίνονται! Μα γι’αυτό είστε εδώ, για να τα διορθώσετε!

Συγχωρέστε με αν μακρολόγησα! Είναι ο ενθουσιασμός, βλέπετε …

Σας αγκαλιάζω και σας φιλώ όλους και τον καθένα χωριστά και σας εύχομαι τα καλύτερα!

Αχ, αυτό το “φέγγα το φεγγαράκι μου” τι ομορφιά που είχε!

Μπράβο! Μπράβο! Μπράβο σε όλους!

Μάρω Χούπη – Γεώργα