Αστυνομικό Δελτίο Πελοποννήσου 9ης Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη, χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας 19χρονος, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Λουτράκι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 48χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, ένας 17χρονος, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Λουτράκι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, ένας 51χρονος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις, α) μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, β) μία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών και γ) μία του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, μία 23χρονη, γιατί στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας 45χρονος ΡΟΜΑ, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ναυπλίου, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές.

Χθες το μεσημέρι, στην Κρύα Βρύση Αργολίδας, βρέθηκε νεκρός 85χρονος ημεδαπός, εγκλωβισμένος σε γεωργικό ελκυστήρα που είχε ανατραπεί. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους

Συνελήφθησαν, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας και του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, δυο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 20 ετών, καθώς και ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχαν μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Σπάρτη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, ένας 22χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες έως σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Βραχατίου Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 376 άτομα, εκ των οποίων 211 ήταν ημεδαποί και 165 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 155 οχήματα και 12 καταστήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 100 άτομα, από τα οποία 56 ήταν ημεδαποί και 44 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 29 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•3 ημεδαποί για ναρκωτικά
•3 ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή.
•1 ημεδαπός, για κλοπή οχήματος.
•4 ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•5 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•5 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•1 ημεδαπός, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού
•2 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Επίσης, κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά 13 παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 7 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και μία 1 παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -600- γραμμαρίων και ένα φορτηγό όχημα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.