Μυρωδάτο κέικ με κάστανα και μπανάνα από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για το κέικ
250 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | 2 κ γλ μπέκιν πάουντερ | 125 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου | 1 ποτήρι νερού ζάχαρη | 2 αυγά | 1 βανίλια | 1 πορτοκάλι το ξύσμα | 2 πορτοκάλια τον χυμό | 1/2 ποτήρι νερού γάλα εβαπορέ | 3 κ σ κακάο | 4 κ σ πουρές κάστανου | φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας και λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα

Υλικά για το γαρνίρισμα
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ | 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες | 2 κ σ γάλα εβαπορέ | 1 κ σ μαργαρίνη | 400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα | 2 μαρόν γλασέ

Τρόπος παρασκευής
1. Τοποθετείτε στον κάδο του μίξερ την μαργαρίνη και βάζετε να χτυπηθεί στην μεγάλη ταχύτητα. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη. Συνεχίζετε προσθέτοντας τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα, τον πουρέ κάστανου και το γάλα που έχετε ανακατέψει με τον χυμό πορτοκαλιών.

2. Όταν το μείγμα γίνει σαν κρέμα, προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέκιν πάουντερ. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά την επίπεδη βάση μιας φόρμας που ανοίγει, με διάμετρο 24 εκ.

3. Ρίχνετε το μισό μείγμα στη φόρμα, απλώνετε το κακάο και από πάνω σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε το γλυκό για 50′.

4. Όσο ψήνεται το γλυκό, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την μισή ποσότητα του κονιάκ και τα υπόλοιπα υλικά εκτός της μπανάνας.

5. Ξεφορμάρετε το γλυκό, το ραντίζετε με το υπόλοιπο κονιάκ και καλύπτετε την επιφάνεια του όσο είναι ακόμα ζεστό με τις ροδέλες της μπανάνας και φετούλες από τα μαρόν.

6. Περιχύνετε το κέϊκ με τη λιωμένη σοκολάτα και το γαρνίρετε με φέτες μπανάνας,  φλούδα πορτοκαλιού, και γάλα στο οποίο έχετε προσθέσει τον χυμό πορτοκαλιών.