Η ΕΡΤ, το μπακάλικο, το συναίσθημα: Στιγμές Ζωής!

Ήταν Τρίτη απόγευμα (11-6-13) όταν ο κ.Κεδίκογλου με περίσσιο θάρρος και αρκετή δόση έπαρσης ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.Αυτό λίγο πολύ που είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται,τελικά έγινε πράξη και αποτέλεσε μία τραγική πραγματικότητα.

Μαύρο στο σήμα της ΕΡΤ λίγο πριν τα μεσάνυχτα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού.

Σημειώνω ότι κυβερνητική απόφαση τόσο γρήγορα, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια που θυμάμαι,δεν έχει εκτελεστεί.

Τέλος πάντων πάμε παρακάτω…

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα ακούστηκαν και ειπώθηκαν παρα πολλά. “Ναι έπρεπε νε κλείσει,ναι μεν αλλά,καλά να πάθουν οι χαραμοφάϊδες, απαράδεκτη απόφαση,τι χούντα είναι αυτή κλπ… Σίγουρα πολλοί υποστηρίζουν την άποψη ότι η ΕΡΤ χρειαζόταν ένα ξεκαθάρισμα
μία επαννεκίνηση(ένα Restart).Αυτό που ενόχλησε σχεδόν το σύνολο του κόσμου νομίζω,ήταν ο αυταρχικός τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από τη κυβέρνηση,που αν μη τι άλλο θυμίζει κάποιες άλλες άσχημες εποχές στους Έλληνες και φυσικά οφείλουμε να είμαστε καχύποπτοι για το τι ακριβώς μπορεί να κρύβουν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.

Η δική μου άποψη είναι ότι ναι θέλω μία δημόσια τηλεόραση δυνατή, αυτόνομη,ανταγωνιστική στην οποία να εργάζονται άνθρωποι παραγωγικοί, με όρεξη και μεράκι για δουλειά οι οποίοι θα επιλεγούν με διαφανείς διαδικασίες και εύχομαι και ελπίζω να συμβεί σύντομα.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν νοείται στη Ελλάδα του 2013 να κατεβάζουν τους διακόπτες ρίχνοντας μαύρο ,όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά στην ίδια τη Δημοκρατία.

Τέλος θα μου επιτρέψετε να σας εκμυστηρευτώ μία δική μου ιστορία την οποία δε ξέρω πως θυμήθηκα αμέσως μετά από το κλείσιμο της ΕΡΤ και κατά ένα παράξενο λόγο τη συνδέω με αυτό το γεγονός. Θυμάμαι λοιπόν στη παλιά μου γειτονιά το μπακάλικο του μπαρμπα Σεργιάννη που αποτελούσε για εμάς τα πιτσιρίκια το πιο ωραίο μέρος συνάντησης!

Όταν μετά από χρόνια έκλεισε και σκοτείνιασε αυτη η όμορφη για εμένα γωνιά πραγματικά το συναίσθημα που ένιωσα ήταν ότι έχασα κάτι πολύτιμο, κλασικό και σημαντικό. Ε, αυτό το συναίσθημα λοιπόν με πριτριγυρίζει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Χωρίς καμία διάθεση υπερβολής η ΕΡΤ αποτελεί για τη χώρα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας, που έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε…!

Τάκης Καρβουνιάρης