Αρκαδία:Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπών και ληστείας

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, μία υπόθεση ληστείας και εννέα περιπτώσεις κλοπών, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο  αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας,

ηλικίας 15 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, την 10-6-2013 το απόγευμα,  στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού μπήκαν σε ανελκυστήρα πολυκατοικίας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή που ήταν εντός αυτού, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντοπίστηκαν την 11-6-2013 το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας και συνελήφθησαν.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, από τα μέσα Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έως και την σύλληψη τους, είχαν διαπράξει στην Τρίπολη Αρκαδίας και τις παρακάτω κλοπές:
•    Την 15-2-2013 το πρωί, αφαίρεσαν πορτοφόλι ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρήματα και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.
•    Την 9-3-2013, μαζί με ακόμα ένα άτομο, αφαίρεσαν πορτοφόλι ημεδαπής, το οποίο περιείχε χρήματα.
•    Την 26-3-2013 το πρωί, μαζί με ακόμα ένα άτομο, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 28-3-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν χρήματα.
•    Την 3-5-2013 το βράδυ, μπήκαν σε γραφείο και αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
•    Την 4-5-2013 το πρωί, μπήκαν σε κατάστημα και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα.
•    Την 9-5-2013 το πρωί, μαζί με ακόμα ένα άτομο, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
•    Την 1-6-2013 το πρωί, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
•    Την 10-6-2013 το απόγευμα, αφαίρεσαν από τσάντα ημεδαπής, ένα πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και προσωπικά έγγραφα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.