Ο Πλήθων για το 6ο Δημοτικό Σχολείο

plithwn«Κύριε περιφερειάρχη, eπιτρέψτε μας να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό και μείζον κτιριακό πρόβλημα που αφορά τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  στην πόλη της Σπάρτης.

Πρόκειται για το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο έχει ιδρυθεί στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια, έχει τοποθετηθεί το διδακτικό προσωπικό, το οποίο αποσπάται σε κενές θέσεις των άλλων σχολείων κι έχει αγοραστεί και το οικόπεδο όπου πρόκειται να γίνει –άραγε πότε;- η ανέγερσή του.
Δυστυχώς λόγω κακών χειρισμών, παραλείψεων και παρατυπιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η επακόλουθη ανοικοδόμησή του δεν επετεύχθησαν με συνέπεια να επικρατεί γύρω από το θέμα αυτό μια επικίνδυνη στασιμότητα.
Κύριε περιφερειάρχη.
Απευθυνόμαστε στην ευαισθησία σας για την Παιδεία του τόπου μας και σας ζητούμε να επιληφθείτε προσωπικά του θέματος αυτού, ώστε να κινηθούν εγκαίρως οι απαραίτητες διαδικασίες και να μη χαθεί η ευκαιρία της ένταξής του στο ΕΣΠΑ. Σημειωτέον, ότι οι λόγοι που επέβαλαν την ίδρυση αυτού του σχολείου όχι μόνο δεν εξέλιπαν αλλά αυξήθηκαν κι έγιναν πολύ πιεστικοί. Ενημερώστε μας σχετικά».
Παράλληλα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Πλήθων» εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο τάσσεται στο πλευρό των γονέων και των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου που διαμαρτύρονται για το μείζον κτιριακό πρόβλημα και ζητά την άμεση εξεύρεση λύσης από τους αρμοδίους.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγώνα των γονέων και των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και ζητά από τους αρμόδιους φορείς:
• υπουργείο Παιδείας
• Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων
• Περιφερειακή  Δ/νση ΠΕ και ΔΕ Πελοποννήσου
• Διεύθυνση ΠΕ ν. Λακωνίας
• Δήμο Σπάρτης

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν, το συντομότερο δυνατό, να εξασφαλιστεί η αναγκαία πίστωση για τη συνέχιση και αποπεράτωση των εργασιών στο παλαιό διδακτήριο του σχολείου».