Επιστολές Τριχείλη για ΔΟΥ-ΙΚΑ Νεάπολης

trixeilisΕπιστολές στους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης, με θέμα την κατάργηση του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Νεάπολης που αποφασίστηκε πρόσφατα.


ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Νεάπολης
«Σας γνωρίζουμε ότι, δεν συμφωνούμε με τον ισχυρισμό σας ότι για την απόφασή σας ελήφθησαν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και οι τοπικές συνθήκες, διότι η απόσταση μεταξύ του καταργούμενου παραρτήματος της Νεάπολης και του παραρτήματος των Μολάων, ανέρχεται  συνολικά στα 160 χλμ, για τους κατοίκους της Κοινότητας Βελανιδίων ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης και της Ελαφονήσου  στα 120 χλμ  σε άσχημο οδικό δίκτυο.

Επίσης για τον  ισχυρισμό σας ότι, το παράρτημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νεάπολης λειτουργούσε μετά την έγκριση της μετάθεσης ενός υπαλλήλου με δύο μόνο υπαλλήλους, αριθμός που όπως  υποστηρίζεται είναι δικαιολογημένος για τον όγκο συναλλαγών του Παραρτήματος αλλά ήταν ανεπαρκής για τη λειτουργία αυτοτελούς μονάδας,  μας λέτε το καινοφανές ότι αφού πρώτα μεταθέσατε τον ένα υπάλληλο οι υπόλοιποι δεν επαρκούν.

Όσο αφορά την αναλογία των παραρτημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  ανά Καλλικρατικό Δήμο, θεωρούμε ότι η διατήρηση και λειτουργία στη Νεάπολη του παραρτήματος δικαιολογείται απολύτως λόγω  της μεγάλης έκτασης του νέου δήμου και των μεγάλων χιλιομετρικών αποστάσεων από την έδρα (Μολάοι).
Κατόπιν των αναφερομένων, παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί η απόφαση της Διοίκησης του ΙΚΑ και το παράρτημα Νεάπολης παραμείνει εξυπηρετώντας  τις ανάγκες των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής».

ΔΟΥ Νεάπολης

«H κατάργηση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη συνεχή υποβάθμιση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Δημοτικής ΕνότηταςΒοιών.
Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη που πλήττει την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής και η οποία σαφώς κάνει πιο δύσκολη την ζωή των 10.000 χιλιάδων κατοίκων. Η κατάργησή  θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα εξυπηρέτησης τόσο στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του Δήμου μας όσο και στους πολλούς επιχειρηματίες, συμβολαιογράφους, υποθηκοφυλακείο και λογιστικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και συμβάλουν σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη.

Πλέον όλοι αυτοί οι άνθρωποι, θα είναι υποχρεωμένοι, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις φορολογικές τους υποθέσεις, να μεταβαίνουν στους Μολάους διανύοντας συνολικά μια απόσταση 160 χλμ, οι κάτοικοι των Βελανιδίων ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι της Νεάπολης και της Ελαφονήσου  120 χλμ  σε άσχημο οδικό δίκτυο σπαταλώντας τα έσοδά τους και ανθρωποώρες εργασίας.

Κύριε Υπουργέ, παρακαλούμε όπως επανεξεταστεί έστω και τώρα η απόφασή σας και να μην προχωρήσει η  κατάργηση της Δ.Ο.Υ Νεάπολης Δήμου Μονεμβασιάς».