Λακωνία Χωρίς Σύνορα : Φάκελος Αγρότες

    Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου , ημέρα αγροτικών κινητοποιήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, η εκπομπή Λακωνία Χωρίς Σύνορα ήταν αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο φλέγον ζήτημα των μπλόκων των αγροτών. Πολλοί ήταν αυτοί που μίλησαν στον αέρα του fly με αξιοσημείωτες παρατηρήσεις . O κύριος Μπουγάδης, αντιδήμαρχος Μυστρά, δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κατάσταση έχει φτάσει το απροχώρητο και δεν υπάρχει άλλη ανοχή .

  Υπογράμμισε, συγχρόνως , πως με τον κύριο Κοντό στο αρμόδιο Υπουργείο τα πράγματα ήταν ευνοικότερα και παράλληλα, τόνισε πως η ΠΑΣΕΓΕΣ δεν έσκυψε ποτέ ουσιαστικά στα προβλήματα των αγροτών.
 
   Κατόπιν , στον αέρα της εκπομπής «Λακωνία Χωρίς Σύνορα» βρέθηκε ο κύριος Καρμοίρης πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Ηλιοφρούτ» , ο οποίος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η κατάσταση έχει φτάσει σε αυτό το σημείο , επειδή πάντα οι κυβερνήσεις επέλεγαν τον εύκολο δρόμο και συνάμα , χαρακτήρισε συνυπεύθυνη την ΠΑΣΕΓΕΣ , μιας και ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία διαλόγου με τους παραγωγούς εσπεριδοειδών .
 
  Τέλος, ο κύριος Σαρρής, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών Εσπεριδοειδών Ελλάδος χαρακτήρισε δύσκολη την περίοδο αυτή για το νομό μας , του οποίου οι παραγωγοί πάντα αποτελούσαν τον αδύναμο κρίκο , με αποτέλεσμα να φτάνουμε τώρα σε σημείο απαξίωσης του εθνικού μας προιόντος , λόγω της απογοητευτικής του τιμής .
 
  Ο κύριος Σαρρής δήλωσε , συγχρόνως , πως οι παραγωγοί εσπεριδοειδών δεν έχουν τη στήριξη που θα έπρεπε από τους αρμόδιους φορείς και καταλήγοντας θεώρησε λογική την υπολειτουργία του  «Λακωνία» , αιτιολογώντας τη θέση του στο λανθασμένο σύστημα που ακολουθεί  το εν λόγω εργοστάσιο .