Ανακοίνωση-καταγγελία

l1010373-smΑνακοίνωση-καταγγελία για τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση σε βάρος τουΜιχάλη Παναγάκου του «Ακρίτα» των Τσικαλιών.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Τσικαλιών  Μάνης «Η Αγία Κυριακή»,  εκ μέρους όλων των μελών του Συλλόγου αλλά και του συνόλου των κατοίκων και των καταγομένων από το Δημοτικό Διαμέρισμα Τσικαλιών του Δήμου Οιτύλου του Νομού Λακωνίας,   με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλει  την άνανδρη,  δολοφονική και  με μαφιόζικα χαρακτηριστικά, επίθεση  σε βάρος του προέδρου του Συλλόγου μας και προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος Τσικαλιών Μιχάλη Παναγάκου, που έγινε το σούρουπο της Τρίτης  15 Δεκεμβρίου 2009,  σε ενέδρα που είχε στηθεί στα Τσικαλιά επί της  επαρχιακής οδού  έξω από το «Σπίτι των Τσικαλιών».

  Ο Μιχάλης Παναγάκος αρχικά διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης και στη συνέχεια στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος με πολλαπλά κατάγματα και άλλα σοβαρά τραύματα.
Εκτιμάμε, ότι η ενέργεια αυτή από πληρωμένους δολοφόνους, έχει στόχο την καταστολή του αγώνα στον οποίο πρωτοστατεί η Μιχάλης Παναγάκος, για την προστασία του τόπου μας από ασυνείδητους εισβολείς που θέλουν να μετατρέψουν τα χωριά μας σε βοσκοτόπια. Αυτοί είναι και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής απόπειρας αλλά και σειράς άλλων περιστατικών.  Στόχος όλων αυτών, που ενεργούν σαν εισβολείς,  είναι η τρομοκράτηση όλων μας, για να μας εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τα πατρογονικά μας εδάφη και να τα μετατρέψουν σε δικό τους φέουδο. 
   Η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων γεγονότων και ενεργειών, που αντικειμενικά στοχεύουν στην ερημοποίηση της περιοχής μας.  Είχαμε τις καταστροφικές πυρκαγιές του έτους 2000 και τις  μετέπειτα δεκάδες απόπειρες εμπρησμών για να μετατρέψουν σε βοσκοτόπια την περιοχή.  Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τις απαγορεύσεις έσπευσαν το αμέσως επόμενο διάστημα, να φέρουν τα ζώα τους στην περιοχή. Πιο πρόσφατα είχαμε την κλοπή του ιστορικού κανονιού από την πλατεία των Τσικαλιών, σαν μια πράξη εκφοβισμού και ακολούθως εκβιασμούς και απειλές, προερχόμενες από συγκεκριμένη κατεύθυνση σε βάρος συγχωριανών μας,  πως αν δεν σταματήσουν να βάζουν  εμπόδια σε αυτή την παράνομη δράση των κτηνοτρόφων θα υποστούν συνέπειες.  Ηρθε τώρα, σαν συνέχεια και η ανοιχτή τρομοκρατία,  που εκδηλώθηκε με την εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Μιχάλη Παναγάκου. 
Δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι ν’ αντιπαλέψουμε αυτές τις μεθοδεύσεις, με όλες  μας τις δυνάμεις. Είμαστε ανυποχώρητοι και δεν θ’ αφήσουμε  ο τόπος μας,  ό,τι με αγώνες, αίμα και ιδρώτα,  κατακτήθηκε από τους προγόνους μας,  να γίνει λεία εγκληματικών στοιχείων που λυμαίνονται την  περιοχή με την ανοχή, δυστυχώς, των αρμοδίων αρχών, που κωφεύουν στις αλλεπάλληλες καταγγελίες και διαμαρτυρίες μας .
Ο συγχωριανός μας και εκπρόσωπός μας, Μιχάλης Παναγάκος, ενεργεί εκ μέρους όλων μας, με γνώμονα την προστασία του χωριού μας, των περιουσιών μας και γενικά των δικαιωμάτων μας στον τόπο μας, από επιθετικές-προκλητικές και, μετά το τελευταίο συμβάν, εγκληματικές συμπεριφορές  ατόμων, που επιδιώκουν την ερημοποίηση της περιοχής, ώστε να φύγουμε, να πάψουμε να  ερχόμαστε και για  να μετατραπούν τα χωράφια μας, οι αυλές μας, τα σπίτια μας και οι τάφοι των προγόνων μας σ’ έναν απέραντο σταύλο και βοσκότοπο. 
  Η εγκληματική ενέργεια σε βάρος του Μιχάλη Παναγάκου, που στην ουσία αποτελεί επίθεση ενάντια σε όλους μας,  θα είναι το έναυσμα για την παραπέρα ενεργοποίηση μας και μαζί με τον Μιχάλη Παναγάκο,  έναν σύγχρονο Ακρίτα, που έχει αφιερώσει το είναι του στον τόπο που τόσο αγαπάμε όλοι μας,  θα συνεχίσουμε ανυποχώρητοι και με περισσότερο πείσμα αυτό τον αγώνα. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τις έρευνες για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Τους καλούμε να πάψουν να επωάζουν με την ανοχή τους το αυγό του φιδιού, που συνιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα, γιατί η κατάσταση ξεπέρασε τα όρια. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.  Η παραπάνω ανακοίνωση-καταγγελία κοινοποιείται στους ακόλουθους αποδέκτες:
 
Αθηναϊκά και το τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Δήμος Οιτύλου και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας
Αστυνομικές και Δικαστικές αρχές του Νομού Λακωνίας
Βουλευτές του Νομού και  καταγόμενοι από τη Μάνη βουλευτές
Τσικαλιά  16 Δεκεμβρίου 2009

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
Νικόλαος Β. Λουκάκος Αντιπρόεδρος
Κυριάκος Π. Ζηλάκος Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Π. Λουκάκος Ταμίας
Πέτρος Λ. Αναστασάκος μέλος του ΔΣ
Ηλίας Ν. Ζηλάκος μέλος του ΔΣ
Δικαίος Γ. Μάγκουρας μέλος του ΔΣ