Λακωνία | Εξαπατούσε τα θύματά του παριστάνοντας τον έμπορο

Εξαπάτησε τρεις παραγωγούς και παρέλαβε τρεις τόνους καρπών

Περισσότερους από τρεις τόνους καρύδια και αμύγδαλα έβαλε στο χέρι μέσα σε μόλις ένα μήνα ένας απατεώνας από τη Λακωνία, ο οποίος εξαπατούσε παραγωγούς σε διαφορετικές περιοχές της χώρας παριστάνοντας τον έμπορο φρούτων που τάχα θα αγόραζε την παραγωγή τους.

Ο δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τα ανυποψίαστα θύματα και τα έπειθε να στείλουν τα προϊόντα τους σε σημεία που υποδείκνυε και ότι δήθεν θα κατέβαλε το αντίτιμό τους στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Έτσι, την 1η Μαρτίου ένας παραγωγός σε περιοχή της Φθιώτιδας του έστειλε με μεταφορική εταιρεία δυο τόνους καρυδιών αξίας 5.650 ευρώ και στις 27 Μαρτίου ένας παραγωγός στην Ελασσόνα άλλον έναν τόνο και 100 κιλά καρυδιών αξίας 6.215 ευρώ. Την ίδια ημέρα, άλλος ένας παραγωγός σε περιοχή της Ελασσόνας έστειλε με μεταφορική εταιρεία δυόμισι τόνους αμύγδαλα, τα οποία όμως δεν παρελήφθησαν από τον δράστη.

Οι τρεις περιπτώσεις εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ελασσόνας που εντόπισαν την έδρα του δράστη σε περιοχή της Λακωνίας και ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους της Ασφάλειας Σπάρτης, οι οποίοι έκαναν έρευνα στο σπίτι του και κατέσχεσαν επτά καρτοκινητά και τέσσερα τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούσε με τα θύματα και μια ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις που εξετάζεται για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Σε βάρος του δράστη και αγνώστων, μέχρι στιγμής, συνεργών του που αναζητούνται σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η έρευνα για τον εντοπισμό των φορτίων με τους καρπούς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρώτο Θέμα | Μάνος Τσαγκαράκης