Μπαράζ συλλήψεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άργους, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος κατηγορείται ότι με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου,

προκάλεσε σωματικές βλάβες σε βάρος ενός 32χρονου ομοεθνή του. Επιπλέον, ο 24χρονος προκάλεσε φθορές σε όχημα, ιδιοκτησίας του 32χρονου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μολδαβίας, γιατί κατείχε ένα  ένα σπαθί τύπου «Νίντζα», με μήκος λάμας -50- εκατοστών, το οποίο κατασχέθηκε.
Συνελήφθη ένα άτομο για άσκοπους πυροβολισμούς    

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, ένας 80χρονος ημεδαπός, για άσκοπους πυροβολισμούς. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και ένα φυσίγγιο.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα αφιερωμένα στη θρησκευτική λατρεία, τα οποία όπως προέκυψε, τα είχε αφαιρέσει, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.8.2014 έως την 27.8.2014, από Ιερό Ναό, στο Άργος Αργολίδας. Τα ανωτέρω αντικείμενα αποδόθηκαν στον εφημέριο του Ιερού Ναού.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στις Κεχριές Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 65χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε όχημα, στο οποίο επέβαινε, βρέθηκαν πλήθος καλωδίων και μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία όπως προέκυψε είχαν αφαιρεθεί από το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε.. Τα ανωτέρω καλώδια και αντικείμενα, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Ο.Σ.Ε..

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Δαλαμανάρα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ενός  47χρονου ημεδαπού, οδηγού ΤΑΞΙ.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, ο 19χρονος αρχικά επιβιβάστηκε σε Δημοσίας Χρήσης Επιβατηγό όχημα (ΤΑΞΙ), οδηγούμενο από τον 47χρονο, προκειμένου να τον μεταφέρει στη Δαλαμάναρα Αργολίδας.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, μετά από διαπληκτισμό που είχαν ο 19χρονος με τον 47χρονο, με αφορμή το αντίτιμο της διαδρομής, ο 19χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε με τη χρήση μαχαιριού τον 47χρονο, ενώ ακολούθως με την απειλή του μαχαιριού, του αφαίρεσε χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, εντοπίστηκε ο 19χρονος και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του, βρέθηκε το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο 47χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ο 19χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

Συνελήφθησαν, χθες (6.9.2014) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 41 και 31 ετών αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Στοκχόλμη Σουηδίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) δελτίο ταυτότητας Αρχών Γαλλίας, καθώς και ένα (1) διαβατήριο Αρχών Σουηδίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.