Ενημερωτικό δελτίο Ελ.Παπαδοπούλου & Γρ.Παυλάκου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, στις 4/9/2014 ημέρα Πέμπτη συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας με την παρακάτω Ημ.διάταξη:

1.Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών

2.Τοποθέτηση εκπαιδευτικών (κλάδου ΠΕ60) που βρίσκονται στη διάθεση(διορίστηκαν τον Ιανουάριο του 2014 αλλά υπηρετούσαν ως αναπληρώτριες σε άλλα ΠΥΣΠΕ)
3.Τοποθέτηση αποσπασθέντων από άλλα ΠΥΣΠΕ και εξέταση αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠE.

Θέμα 1ο: Διαφώνησα που κρίθηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί ως λειτουργικά υπεράριθμοι.Κατήγγειλα όλη τη διαδικασία προσδιορισμού λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 1.9.2014

Θέμα 2ο:ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ60
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφτά νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ60 τοποθετήθηκαν προσωρινά για το σχολικό έτος 2014-15 σε σχολικές μονάδες του Νομού Λακωνίας, διότι ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις με βάση τα συνολικά μόρια τους:
1η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο 3ο Νηπ.Γυθείου
2η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά  στο Νηπ.Κυπαρισσίου.Όμως δε θα υπηρετήσει  στην εν λόγω σχολική μονάδα, διότι βρίσκεται σε άδεια ανατροφής.
3η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο Νηπ.Ελαφονήσου. Όμως δε θα υπηρετήσει στην εν λόγω σχολική μονάδα, διότι βρίσκεται σε άδεια ανατροφής.
4η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο Νηπ.Βρονταμά. Όμως δε θα υπηρετήσει στην εν λόγω σχολική μονάδα, διότι βρίσκεται σε  αναρρωτική άδεια.
5η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο Νηπ.Λογκανίκου. Όμως δε θα υπηρετήσει στην εν λόγω σχολική μονάδα, διότι βρίσκεται σε επαπειλούμενη κύηση.
6η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο Νηπ.Πετρίνας.
7η εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε προσωρινά στο Νηπ.Πετρίνας.

3ο θέμα:ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ70 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ–ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

Ικανοποιήθηκαν 6 από τις 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ70 για απόσπαση εντός ΠΥΠΕ.Τοποθετήσαμε προσωρινά και μια εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70 από άλλο ΠΥΣΠΕ στο Δημ.Σχ.Κροκεών.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ60 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ–ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΥΣΠΕ

 Ικανοποιήθηκαν 5 από τις 9 αιτήσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ60 για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ.Οι τέσσερις αιτήσεις εκπαιδευτικών δεν ικανοποιήθηκαν  γιατί οι σχολικές μονάδες που είχαν επιλέξει δεν είχαν προσδιοριστεί ως  λειτουργικά κενά ή  στα  λειτουργικά κενά που είχαν επιλέξει τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί με περισσότερα μόρια.Επιπλέον έγινε τοποθέτηση ενός εκπαιδευτικού  από άλλο ΠΥΣΠΕ στο 1ο Νηπ.Σκάλας και ενός στο Νηπ.Κυπαρισσίου.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ06 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 υπέβαλα αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ και ικανοποιήθηκε.Έτσι τοποθετήθηκε για το σχ.έτος 2014-15 στο 1ο Δημ.Σχ.Σπάρτης.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ11 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

6 εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.Ικανοποιήθηκαν μόνο δύο.Οι τρεις από τους 6 εκπαιδευτικούς δεν αποσπώνται γιατί οι σχολικές μονάδες που είχαν επιλέξει δεν είχαν προσδιοριστεί ως  λειτουργικά κενά ή στα  λειτουργικά κενά που είχαν επιλέξει τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί με περισσότερα μόρια.Επιπλέον μια απόσπαση εκπαιδευτικού δεν ικανοποιήθηκε, γιατί θα διατεθεί σε άλλη σχολική μονάδα για συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου ,μετά τη συμπλήρωση των ωρών του στο ολοήμερο τμήμα του 7ου Δημοτικού Σχολείου που έχει οργανική θέση.

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ16 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ικανοποιήθηκε μια απόσπαση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ16 από το 2ο Δημ.Σχ.Γυθείου στο Δημ.Σχ Βλαχιώτη.
ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ08 ΕΝΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Ικανοποιήθηκε μια απόσπαση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ08 από το 3ο Δημ.Σχ.Σπάρτης στο 1ο Δημ.Σχ.Σκάλας.
ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ05 (Απόσπαση εκπαιδευτικών από Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση)
Δύο εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ05 αποσπάστηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.Με βάση τα μόρια τους ο ένας τοποθετήθηκε στο 3ο Δημ.Σχολείο Σπάρτης και ο άλλος στο Δημ.Σχ.Ξηροκαμπίου.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ,ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:
ΠΕ05:2
ΠΕ06:15 ΚΑΙ 1 ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ
ΠΕ08:5
ΠΕ11:7
ΠΕ16:11 ΚΑΙ 1 ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΠΕ19-20:5
ΠΕ32:5
ΠΕ70:75
ΠΕ60:34
ΣΥΝΟΛΙΚΑ:161 ΚΕΝΑ
Ως αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας εκλεγμένοι με την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Λακωνίας διαφωνούμε με τις λειτουργικές υπεραριθμίες,διότι παραβιάζεται το ΠΔ100/1997 ,άρθρο 14 ,παράγραφος 9 που ορίζει ότι : « Οι διατάξεις της παραγράφου 3, και της παραγράφου 7 εδάφ. Β και 8 του άρθρου αυτού εφαρμόζονται αναλόγως και στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται ότι εκπ/κοί δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση (λειτουργικές υπεραριθμίες) κατά την έναρξη του σχολικού έτους και μέχρι της ρυθμίσεως της υπεραριθμίας σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου».Πιο συγκεκριμένα,κρίθηκαν μόνιμοι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι (από την πλειοψηφία του ΠΥΣΠΕ-τακτικά υπηρεσιακά μέλη και β αιρετό μέλος κ.Μιχαλάκο),ενώ συμπλήρωναν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο στη σχολική μονάδα που έχουν οργανική θέση.Πώς κρίνονται μόνιμοι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς;Μπορούν να λειτουργήσουν σχολεία χωρίς πρωινή ζώνη που εξυπηρετεί τους εργαζόμενους γονείς και χωρίς υποστηρικτικές δομές;Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών από τα αρχικά 225 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ αφαιρέσαμε μόνο τα κενά στα οποία τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ και τα κενά στα οποία τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί από άλλο ΠΥΣΠΕ και έτσι τα λειτουργικά κενά τα προσδιορίσαμε στα 216.Σε τρεις μέρες η σχολική χρονιά ξεκινάει και ακόμη υπάρχουν πολλά κενά στη γενική και στην ειδική αγωγή.Απαιτούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, διότι οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από το  Υπουργείου Παιδείας στις 6.9.2014 (ΠΕ70 ΕΣΠΑ :4,  ΠΕ60 ΕΣΠΑ :16 , ΠΕ70: 65 ΚΑΙ ΠΕ60: 8 )δεν καλύπτουν όλα τα κενά στο Νομό Λακωνίας.
ΩΣ ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ αποστείλαμε στις 5/9/2014 στη ΔΟΕ τα παρακάτω λειτουργικά κενά εκπαιδευτικών σε όλους τους κλάδους στο Ν.Λακωνίας:
ΠΕ 70:100
ΠΕ60:41
ΠΕ06:16
ΠΕ11:7
ΠΕ16:12
ΠΕ:71:20
ΠΕ61:3
ΠΕ32:5
ΠΕ19-20:5
ΠΕ08:5
ΠΕ05:2
ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΚΩΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ:216

e-mail:lisapapad84@gmail.com