ΡΟΜΑ απέκλεισαν δρόμους και άναψαν φωτιές σε Αργολίδα & Λακωνία

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα Μεσσήνης

Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – Άργους πραγματοποίησαν  Ρομά που διαμένουν στην Αργολίδα, την  Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.2020 . Συγκεκριμένα Ρομά απέκλεισαν δρόμο και άναψαν φωτιές για τον θάνατο του 18χρονου στη Μεσσήνη. Η αστυνομία είχε αποκλείσει το σημείο της διαμαρτυρίας κάνοντας εκτροπή της κίνησης των οχημάτων. Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό με τον θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα Μεσσήνης από έναν 63χρονο,  που την περασμένη Δευτέρα μπήκαν στο σπίτι του με σκοπό  να το ληστέψουν.

Επίσης σε διαμαρτυρία προχώρησαν το απόγευμα (09.10) οι ΡΟΜΑ στη Σπάρτη, κλείνοντας την εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου για αρκετά λεπτά, περίπου στο 4ο χλμ.

Εν τω μεταξύ νέα ανακοίνωσε εξέδωσε η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ

Η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ” για τα γεγονότα των τελευταίων ωρών

Με την πιο καθαρή φωνή ζητάμε από τους Έλληνες Ρομά να επιστρέψουν σπίτια τους, να σταματήσουν να παραβιάζουν το νόμο και με κινήσεις έκνομες να χάνουν τα δίκαιά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη στάθηκε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων αποδίδοντας τιμή στη μνήμη του αδικοχαμένου Χρήστου.

Ας σταματήσει η παραπληροφόρηση!

Οι μόνοι τρόποι που μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια και χρόνια αιτήματά μας είναι μόνο οι ειρηνικοί δρόμοι της διαβούλευσης, του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων, της συνεργασίας στο πεδίο και της ενεργού συμμετοχής των Ελλήνων Τσιγγάνων σε καλές πρακτικές, που τους ενδυναμώνουν και τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη ένταξή τους.

Με τιμή,

Το Δ.Σ.της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ