Λαϊκή Ενότητα: Βατερλό για την Ελλάδα η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ΕΕ φάνηκε τελείως απρόθυμη να συγκρουστεί με το καθεστώς Ερντογάν

«Τσάι και Συμπάθεια προσέφεραν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στον πρωθυπουργό, που όμως πανηγυρίζει. Στις καλένδες οι κυρώσεις.

Βατερλό για την Ελλάδα, αλλά και για όσους είχαν αυταπάτες αποδείχθηκε η Σύνοδος Κορυφής, αφού η ΕΕ φάνηκε τελείως απρόθυμη να συγκρουστεί με το καθεστώς Ερντογάν, με πρώτη την Γερμανία, την οποία συνδέουν ιδιαίτερα οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της ΕΕ έπαιξε η συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, την οποία επικαλέσθηκαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και πριν από όλους η Γερμανία, για να αποφύγει τις κυρώσεις στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης δεν συμφώνησε με το αρχικό ανακοινωθέν της Συνόδου όχι γιατί δεν προέβλεπε κυρώσεις για όσα έπραξε και διαπράττει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά γιατί επιθυμούσε πιο αυστηρές φραστικές διατυπώσεις σε βάρος της Τουρκίας, προκειμένου να τις αξιοποιήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Οι φραστικές διατυπώσεις όμως, δεν έχουν καμία σημασία. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ με κανέναν τρόπο δεν υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Ελλάδας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει παραχωρήσει τα πάντα, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο.

Απαιτείται εδώ και τώρα ο απεγκλωβισμός της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς ευρωατλαντικούς οργανισμούς και η εφαρμογή από την Ελλάδα μια άλλης ανεξάρτητης, πολυδιάστατης αντιιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής, με κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, προς όφελος του λαού, αλλά και της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.