Lemon Pie από τη Μαίρη Παναγάκου

Μία ακόμη μοναδική συνταγή

Υλικά για 6 άτομα
1 φύλλο ζύμης έτοιμο ή σπιτικό για τάρτες
2 φλ τσ ζαχαρούχο χυμό λεμονιού
4 κοφτές κ σ κορν φλάουρ
4 κοφτές κ σ αλεύρι γ.ο.χ.
ελάχιστο αλάτι
4 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
ο χυμός και το ξύσμα ενός λεμονιού
1/2 κ σ  φρέσκο βούτυρο
λίγο κρεμόριο (από το φαρμακείο)
8 κ σ ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1.    Απλώνετε το φύλλο σε φόρμα για τάρτα διαμ. 24 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Τρυπάτε την τάρτα σε διάφορα σημεία με πιρούνι και την βάζετε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
2.    Τοποθετείτε μέσα στην άδεια τάρτα αντικολλητικό χαρτί και φασόλια και την ψήνετε σε δυνατό φούρνο 180ο με αντιστάσεις για 10′ περίπου. Κατόπιν την βγάζετε, αφαιρείτε το χαρτί με τα φασόλια και αφήνετε την τάρτα να κρυώσει.
3.    Ετοιμάζετε την κρέμα λεμονιού, ως εξής: Αναμειγνύετε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτετε τον ζαχαρούχο χυμό και βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
4.    Χτυπάτε τους κρόκους και ρίχνετε μερικές κουταλιές από την ζεστή κρέμα. Τους ρίχνετε στην υπόλοιπη κρέμα και την ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά, για 5′. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το χυμό, το ξύσμα του λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
5.    Απλώνετε την κρέμα μέσα στην ψημένη τάρτα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με το κρεμόριο σε μαρέγκα.  Ρίχνετε τμηματικά τις κουταλιές ζάχαρης, συνεχίζοντας το χτύπημα. Απλώνετε την μαρέγκα επάνω στην κρέμα και ψήνετε την τάρτα σε δυνατό φούρνο για 8′, μέχρις ότου ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα. Σερβίρετε αμέσως.