Σκορδομακάρονα | Μοναδική συνταγή από τη Μαίρη Παναγάκου

Νέες γεύσεις από τη γνωστή chef

Υλικά για την απλή ζύμη
1κιλό αλεύρι σκληρό
χλιαρό νερό, όσο πάρει
λίγο αλάτι

Τρόπος παρασκευής
1. Ζυμώνετε με το αλεύρι-αφού το κοσκινίσετε, μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη. Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30′. Πλάθετε στο σχήμα που θέλετε (λωρίδες, μπαλίτσες, κοχύλια,
τρίμμα).
2. Αφήνετε να στεγνώσουν και τα βράζετε σε νερό που κοχλάζει. Μπορείτε να τα στεγνώσετε στον ήλιο για 3 ημέρες και να τα φυλάξετε.

Υλικά για τα σκορδομακάρονα
1/2 κιλό ζύμη απλή (στην οποία μπορείτε να προσθέσετε 1 αυγό και 2 κ σ ελαιόλαδο)
1 ολόκληρο σκόρδο, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
λάδι ή βούτυρο
αλατοπίπερο
τριμμένη μυζήθρα

Τρόπος παρασκευής
1. Πλάθετε από την ζύμη μακαρόνια σε λωρίδες, αν ανοίξετε φύλλο, ή μακρόστενα, με τα χέρια. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 15′ περίπου.
2. Σοτάρετε το σκόρδο και προσθέτετε 1 ποτήρι νερό. Αφήνετε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (μπορείτε να περάσετε την σάλτσα στο μπλέντερ).
3. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τα περιχύνετε με την σάλτσα του σκόρδου. Πασπαλίζετε με την μυζήθρα και σερβίρετε.