Αρνί με ξηρά φρούτα, σταφίδες και ρεβύθια

Υλικά και τρόπος παρασκευής από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά για 6 άτομα
1/2 κιλό αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/3 φλ τσ ρεβίθια
1 κ σ φρέσκο βούτυρο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
5 δαμάσκηνα ξηρά, κομμένα στην μέση χωρίς κουκούτσια
6 βερύκοκα ξηρά, κομμένα σε τέταρτα
1 κ σ μικρή μαύρη σταφίδα
1/2 φλ τσ κουκουνάρι
ο χυμός 1 μικρού λεμονιού
2 γαρυφαλάκια, 1 ξυλάκι κανέλας, λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
1.    Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό για 8-10 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε φαρδιά κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι
να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτετε το κρέας και τα ρεβίθια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2′-3′. Ρίχνετε 3 φλ τσ νερό και τα μπαχαρικά, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου.
2.    Προσθέτετε κατόπιν τα ξηρά φρούτα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο για  20′-25′ ακόμη.
3.    Περιχύνετε το φαγητό με τον χυμό λεμονιού, σβήνετε την φωτιά και το αφήνετε επάνω για άλλα 10′. Έπειτα το σερβίρετε με λευκό ρύζι βουτύρου.