“Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο για τους ΡΟΜΑ στις Αμύκλες”

Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο“, τόνισε από τη Σπάρτη ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κύριος Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος πραγματοποιήσε σύσκεψη με αρμόδιους φορείς της Λακωνίας για την αντιμετώπιση της έντονης παραβατικότητας των ΡΟΜΑ στις Αμύκλες.

Ο κύριος Διδασκάλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δρομολογήσαμε το συντονισμό των ενεργειών για την πλήρη αποκατάσταση της νομιμότητας και την επικράτηση κλίματος ηρεμίας και κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή. Το κράτος είναι εδώ και θα εφαρμόσει το νόμο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με το δήμο και τα αρμόδια υπουργεία, μέχρι την οριστική εξάλειψη του φαινομένου».

Ηλίας Βλογιαννίτης στον FLY: “Δεν θέλουμε αλλά μπορούμε να φτάσουμε στα άκρα αν δεν λυθεί το πρόβλημα με τους ΡΟΜΑ στις Αμύκλες”

Την ίδια ώρα, στον αέρα του FLY μίλησε  ο πρόεδρος της Τ.Κ.Αμυκλών, κύριος Ηλίας Βλογιαννίτης, αναφορικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της περιοχής, με σκοπό να λάβουν αποφάσεις στο θέμα της παραβατικότητας των ΡΟΜΑ.

Ο κύριος Βλογιαννίτης ανέφερε στον FLY ότι η αστυνομία έκανε όσο μπορούσε τη δουλειά της, αλλά υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί έχουν γίνει … χομπίστες, αφού συλλαμβάνουν τους παραβάτες ΡΟΜΑ και λίγη ώρα αργότερα εκείνοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι!

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. τόνισε ότι πλέον ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και ζήτησε για μία ακόμα φορά να τηρηθεί ο νόμος. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το ζήτημα θα διαχειριστεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ακολούθως ανέφερε ότι οι 3 βουλευτές οφείλουν να γίνουν μια γροθιά, να πάνε στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού κι εάν χρειαστεί να χτυπήσουν το χέρι στο τραπεζι, για να λυθεί το πρόβλημα.

Τέλος, ο κύριος Βλογιαννίτης αποκάλυψε ότι η συνάντηση των κατοίκων, παρουσία του δημάρχου Σπάρτης, κυρίου Αργειτάκου, ήταν ειρηνική, δίχως παρατράγουδα και υπογράμμισε ότι οι πολίτες των Αμυκλών δεν θέλουν, αλλά μπορούν να φτάσουν στα άκρα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κυρίου Βλογιαννίτη στον FLY 89.7

{youtube}T1zy7n__oIw{/youtube}