Αμυγδαλοπιτάκια από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
450 γρ αμύγδαλα
450 γρ ζάχαρη
600 γρ φύλλο κρούστας
250 γρ βούτυρο λιωμένο
6 αυγά
1 βανίλια

Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν και τα χτυπάτε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Αναμειγνύετε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη και προσθέτετε την βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύετε καλά.

2. Κόβετε τα φύλλα σε λωρίδες, τις βουτυρώνετε ανά μία και τοποθετείτε στην άκρη 1 κ γλ από το μείγμα.

3. Διπλώνετε το φύλλο σε τρίγωνα (όπως τυλίγετε τα τυροπιτάκια) και τα ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 160ο, μέχρι να ροδίσουν, για 40′-50′.
Τα σερβίρετε πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.