Μαρόν γλασέ από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό μεγάλα κάστανα
500 γρ ζάχαρη
1 μπαστουνάκι βανίλιας

Τρόπος παρασκευής
1.    Σκίζετε τα κάστανα σταυρωτά, με 2 χαρακιές στην φλούδα τους και τα βράζετε για 5′, από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Ενώ είναι ακόμα ζεστά, αφαιρείτε την εξωτερική φλούδα.

2.    Ρίχνετε κατόπιν τα κάστανα σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Τα αφήνετε να μουλιάσουν για 15′ και αφαιρείτε την εσωτερική τους φλούδα.

3.    Βράζετε την ζάχαρη με 200 γρ νερό και την βανίλια σχισμένη κατα μήκος, για 5′-6′. Ρίχνετε μέσα στο σιρόπι τα καθαρισμένα κάστανα και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 5′. Τα αφήνετε να μείνουν μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες, αφού σκεπάσετε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα.

4.    Κατόπιν τα βράζετε για 5′ ακόμα και τα αφήνετε να μείνουν στο σιρόπι για άλλες 24 ώρες. Επαναλαμβάνεται την ίδια διαδικασία για τρίτη φορά.

5.    Στο τέλος τα στραγγίζετε και αφήνετε τα κάστανα να στεγνώσουν. Τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή ειδικό χαρτί για φοντάν και τα τοποθετείτε σαν βουναλάκι σε πιατέλα. Διατηρούνται για αρκετό καιρό.