Πουτίγκα κάστανου με πορτοκάλι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1 κιλό κάστανα
150 γρ ζάχαρη
2 φλ τσ κονιάκ
1 ώριμο μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο σε στρογγυλές φέτες
50 γρ ξανθές σταφίδες
2 φλ τσ κρέμα γάλακτος 35%
λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Τρόπος παρασκευής
1. Κόβετε το στρογγυλό καπάκι από τα κάστανα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά, ώστε να φεύγει εύκολα η εξωτερική χοντρή φλούδα, καθώς και η εσωτερική λεπτότερη.
2. Ρίχνετε τα καθαρισμένα κάστανα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτετε την ζάχαρη και συνεχίζετε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα. Το νερό δεν πρέπει να βράσει έντονα.
3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, στραγγίζετε τα κάστανα, τα περνάτε από τον μύλο των λαχανικών, προσθέτετε το κονιάκ, ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
4. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα για κέϊκ, αδειάζετε μέσα το μείγμα και το ισιώνετε στην επιφάνεια με μια σπάτουλα. Σκεπάζετε την φόρμα με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και την
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180ο για 30′.
5. Βγάζετε από τον φούρνο και μόλις κρυώσει ελαφρά την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Τοποθετείτε τις φέτες του πορτοκαλιού γύρω από την πουτίγκα και από πάνω απλώνετε την κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε αφράτη σαντιγί. Πασπαλίζετε με τις σταφίδες και σερβίρετε