Εκμέκ κανταϊφι από τη Μαίρη Παναγάκου

Υλικά
1/2 κιλό κανταϊφι
2 πακέτα βούτυρο των 250 γρ
1 κιλό ζάχαρη
3 φλ τσ νερό
2 ξυλάκια κανέλας
10 γαρυφαλλάκια
1 φλούδα λεμόνι
2 κ σ κονιάκ
1 1/2 φλ τσ αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρντισμένα
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
2 κ σ άχνη ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής
1.    Χωρίζετε το κανταϊφι σε 3 μέρη, αφού πρώτα το έχετε ανοίξει καλά. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με βούτυρο και απλώνετε το 1ο μέρος από το κανταϊφι. Ραντίζετε με αρκετό λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζετε με το 2ο, πάλι με βούτυρο και τελειώνετε με το 3ο κομμάτι, ραντίζοντας το υπόλοιπο βούτυρο.

2.    Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 170ο και ψήνετε μέχρι να ροδίσει. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει καλά. Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και σιροπιάζετε το κρύο κανταϊφι με το καυτό σιρόπι.

3.    Ψιλοκόβετε με κοφτερό μαχαίρι τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και πασπαλίζετε τα μισά στο σιροπιασμένο γλυκό. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2 κ σ άχνη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα.

4.    Την απλώνετε επάνω από το γλυκό και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα.