Αναγκαιότητα το 6ο Δημοτικό Σχολείο για τη Σπάρτη

Κύριε Υφυπουργέ, σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά , υγεία και δύναμη , κι επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Κύριε Υφυπουργέ, από το 1986 αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση αυτού του πολύπαθου Σχολείου.

Στα 1994 το Σχολείο ιδρύθηκε και στα 2008 αγοράστηκε το οικόπεδο έναντι 500.000 ευρώ . Οι τεράστιες αποστάσεις ανάμεσα στις χρονολογίες μαρτυρούν τις ευθύνες εκείνων που μπορούσαν να υλοποιήσουν το σχολείο , αλλά δεν το έπραξαν . Πέρυσι το σχολείο καταργήθηκε επειδή , σύμφωνα με απάντηση που δώσατε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή , δεν είχε ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα για ανέγερση . Η μη ένταξή του , όπως ισχυρίστηκε δημοσίως η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρχε μελέτη . Η αλήθεια είναι πως η τέως Νομαρχία Λακωνίας λίγο πριν από το τέλος της θητείας της είχε κάνει ανάθεση μελέτης η οποία έμπλεξε στις ενστάσεις και δεν ευδοκίμησε .

Κύριε Υφυπουργέ
Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποτελεί μια αναγκαιότητα για την πόλη της Σπάρτης αφού :

-Θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες μιας σαφώς οριοθετημένης , μεγάλης και συνεχώς αναπτυσσόμενης συνοικίας  . Να σημειωθεί ότι σε απόσταση μόλις 500 μ. βρίσκεται το Πανεπιστήμιο .

-Θα στεγάσει  το 7ο Νηπιαγωγείο Σπάρτης .

-Θα αποσυμφορήσει , μέσα από ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού , ΟΛΑ τα σχολεία της πόλης , αποδίδοντας ωφέλιμες αίθουσες και χώρους που σήμερα λείπουν.

-Θα ανοίξει δρόμο για τη στέγαση ΟΛΩΝ των Νηπιαγωγείων της πόλης , τα οποία στεγάζονται σε ενοικιαζόμενες-ακατάλληλες αίθουσες .

Κύριε Υφυπουργέ
Επειδή έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε (και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση από πριν) τη διεκδίκηση ανέγερσης του 6ου Σχολείου , σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως κάτω από ποιες προϋποθέσεις το Υπουργείο Παιδείας θα  επανίδρυε το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης αποδίδοντας τις οργανικές του θέσεις μετά την ανέγερσή του  , ώστε να προσαρμόσουμε τη διεκδίκησή μας προς τη σωστή κατεύθυνση .

Κύριε Υφυπουργέ
Πιστεύουμε ότι μέσα στο πλήθος των πολλών και σοβαρών υποχρεώσεών σας θα βρείτε το χρόνο για να μας δώσετε μια κατεύθυνση δράσης , ώστε ένα όνειρο 37 χρόνων να γίνει επιτέλους πραγματικότητα .

Σπάρτη 8-1-2014
Με Τιμή
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 6ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ