54 προσαγωγές και 11 συλλήψεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Λακωνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 180 άτομα, εκ των οποίων 116 ήταν ημεδαποί και 64 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 138 οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 54 άτομα, από τα οποία 13 ήταν ημεδαποί και 41 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 11 άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
•Ένας ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Ένας ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν, τέσσερις υποθέσεις κλοπής και αποπειρών κλοπής, που έγιναν σε καταστήματα στη Σπάρτη Λακωνίας, ενώ για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος ενός ανήλικου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 52 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 1 παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και 5 παραβάσεις για στέρηση αδείας λαϊκής αγοράς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.