Η γιορτή του Αγίου Ευθυμίου από τους Γορτυνίους

Με πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας εόρτασε την μνήμη του προστάτη του Αγίου Ευθυμίου του Νέου του εκ Δημητσάνης, ο Γορτυνιακός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Σπάρτης, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα, όπου ευρίσκεται αφιερωμένη η εικόνα του, την Κυριακή του Θωμά, 8 Μαΐου 2016.
Το Καθολικό της Ιεράς Μονής ήταν κατάμεστο από τα μέλη και τους φίλους των Γορτυνίων της Σπάρτης, που ήρθαν για να συμπροσευχηθούν στον Νεομάρυρα Όσιο Ευθύμιο τον Δημητσανίτη. Την Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία τέλεσε ο ηγούμενος της Μονής π. Εφραίμ Μιλτιάδου με την επικουρία του Πρωτοπρεσβύτερου π. Χρήστου Τσαγκαρούλη και του Ιερομόναχου π. Μελετίου Σουσούνη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Συνταξιούχος Διδάσκαλος Ιωάννης Μητράκος, Γραμματέας του Συνδέσμου. Παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ο τέως Πρόεδρος κ. Ευστράτιος Κιούσης, η Αντιπρόεδρος κ. Ποτούλα Πασχαλίδη-Τσίτσου και οι Γορτύνιοι Ταξίαρχοι, εν αποστρατεία, της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Στρίκος και Ηλίας Νικολόπουλος, καθώς και πολλά τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. και της Ελεγκτικής Επιτροπής.
Μετά την απόλυση, στο προαύλιο της Μονής, ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος κέρασε παραδοσιακούς κουραμπιέδες, ενώ η φιλόξενη αδελφότητα των Αγιοσαραντιτών, όπως κάθε Κυριακή, πρόσφερε καφέ και βουτήματα στο αρχονταρίκι.
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ        ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ