Επίσκεψη Αραχωβίτη στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Την Παρασκευή 4 Μάρτη ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Σπάρτης όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Στην σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Εύη Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ ν. Λακωνίας, του Σωματείου Εργαζομένων Ν.Μ. Σπάρτης, της Διεύθυνσης Διοικητικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Νοσοκομείο Σπάρτης όσο και η Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.

Ειδικότερα, έγινε λεπτομερέστατη παρουσίαση των ελλείψεων που υπάρχουν και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν προκειμένου να υποστηριχθεί με επάρκεια η λειτουργία του Νοσοκομείου (π.χ. σε προσωπικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό, κτιριακές υποδομές κ.λπ.).

Ο κ. Αραχωβίτης ενημέρωσε τους εργαζομένους πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει τις όποιες ελλείψεις παρατηρούνται στις δομές περίθαλψης του δημόσιου συστήματος. Θεωρεί, ωστόσο, ότι με την αυξημένη χρηματοδότηση των νοσοκομείων, όπως προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός, θα εξομαλυνθούν σε σημαντικό βαθμό τα προβλήματα των ελλείψεων.

Ήδη για το Νοσοκομείο Σπάρτης έχουν εγκριθεί δυο μόνιμες θέσεις ιατρών (καθώς και μια για την Μονάδα των Μολάων), μια μόνιμη θέση φαρμακοποιού, ενώ σύντομα ενεργοποιούνται πέντε θέσεις νοσηλευτών απ την προκήρυξη 5Κ/2015, ανεξάρτητα από τις θέσεις επικουρικού προσωπικού που έχουν εγκριθεί τόσο για την Σπάρτη όσο και για τους Μολάους.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο κ. Αραχωβίτης θα κάνει αντίστοιχη επίσκεψη και στην Νοσηλευτική Μονάδα Μολάων.