Κοκκινόραχη | Μαθήματα παραδοσιακών χορών σε ΑμεΑ

Για κάποιους ανθρώπους ακόμα και τα απλά καθημερινά πράγματα είναι μια δοκιμασία. Άνθρωποι με σωματικές βλάβες και δυσλειτουργίες, νοητική στέρηση, αυτισμό, και άλλου είδους αναπηρίες είναι μικροί ήρωες που παλεύουν στον αγώνα της ζωής χωρίς τα πλεονεκτήματα των υπόλοιπων ανθρώπων.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους κάθε επιτυχία, όσο μικρή κι αν είναι, είναι πολύ σημαντική, πόσο μάλλον όταν αφορά σε δραστηριότητες που απαιτούν προσωπική προσπάθεια και αφοσίωση, όπως ο παραδοσιακός χορός.

Άτομα σε αναπηρική καρέκλα μπορούν να παίξουν μπάσκετ, άτομα που έχουν χάσει την όρασή τους είναι πρωταθλητές στο βόλεϊ, άνθρωποι με παραπληγίες έχουν μετάλλια στην κολύμβηση, γιατί αυτά τα άτομα να μην μπορούν να χορέψουν;

Α.Μ.Ε.Α. χωρίς κινητικά προβλήματα, όπως άτομα με νοητική στέρηση, αυτισμό, σύνδρομο down και άλλα νοητικά προβλήματα δεν έχουν κανέναν περιορισμό ως προς το είδος του χορού και δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τροποποιήσεις στα βήματα και την τεχνική τους.

Με τον χορό έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους, γνωρίζουν το σώμα τους, αποκτούν αυτοεκτίμηση και μαθαίνουν να πειθαρχούν τον εαυτό τους και τα ξεσπάσματά τους.

Ο παραδοσιακός χορός δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των υγιών ατόμων. Ο παραδοσιακός χορός είναι τέχνη και παράδοση, και η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορούν να χορέψουν και να εκφραστούν μέσα από αυτόν, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Για αυτό τον λόγο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινορράχης και η Ενορία Κοκκινορράχης ξεκινάνε μαθήματα παραδοσιακών χορών για άτομα με ειδικές ανάγκες στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας στην Κοκκινόρραχη, κάθε Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα, ξεκινώντας από αυτή την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016. Για το τμήμα αυτό υπεύθυνη είναι η Γυμνάστρια Αντωνία Κολοβού και η Μουσικός Τριάδα Παλαιοκώστα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: π. Συμεών Παπαγεωργίου 6977387860

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ

ΤΟΛΜΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ,

ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!!!