Σε απεργιακό κλοιό η Λακωνία!

Oι Φορείς που υπογράφουμε το παρόν, συναντηθήκαμε, διαβουλευτήκαμε, όπου αποφασίσαμε και δηλώνουμε ότι:
οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι υπάλληλοι, οι επιστήμονες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, το οποίο, όπως προτείνεται, προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5).
Η τυχόν εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο αυτό θα πλήξει ολόκληρη την κοινωνία, θα καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, αφού θα οδηγήσει σε δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων, σε μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και στην έξαρση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα καθίσταται εξαιρετικά επισφαλής η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι οι Φορείς της Λακωνίας ζητούμε:
να αποσυρθεί το προσχέδιο και να διοργανωθεί από την Κυβέρνηση ένας ουσιαστικός, ενδελεχής και εξαντλητικός διάλογος με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων, Επιστημονικών και άλλων Φορέων, όπου με συγκεκριμένα στοιχεία, πνεύμα λογικής, ισότητας, δικαιοσύνης και ισονομίας θα σχεδιαστεί μια βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Καλούμε όλους, τους εργαζόμενους, αγρότες, εμπόρους, υπαλλήλους, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους της Λακωνίας να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην εξαγγελθείσα για την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016 Γενική Απεργία και στη συγκέντρωση της Σπάρτης στο πάρκο του ΟΤΕ στις 10:30 π.μ., όπου, μετά την ανάγνωση των Ψηφισμάτων των Φορέων, θα ακολουθήσει μεγάλη πορεία και διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας Οδοντιατρικός Σύλλογος Λακωνίας
Σύλλογος Φαρμακοποιών Λακωνίας Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας

ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Λακωνίας
Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Λακωνίας Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματικών Λακωνίας

ΦΟΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Εργατικό Κέντρο Λακωνίας ΕΛΜΕ Λακωνίας – ΑΔΕΔΥ
Σύλλογος Φαρμακουπαλλήλων Λακωνίας Σωματείο Εργαζομένων Υπ. Πολιτισμού

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Λακωνίας

ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Αγροτικός Σύλλογος «Ο Λεωνίδας» Αγροτικός Σύλλογος Δ. Ευρώτα
Αγροτικός Σύλλογος Αν. Μάνης Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Λακωνίας

ΦΟΡΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Γερακίου Ένωση Κρεοπωλών Σπάρτης Ένωση Ξυλουργών Λακωνίας
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κροκεών Ένωση Οπωροπωλών και Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Λακωνίας Ένωση Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ ΑΕ Ν. Λακωνίας
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου Ένωση Φανοποιών και Βαφέων Αυτοκινήτων Ν. Λακωνίας Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων Νοτιοανατολικής Λακωνίας
Σύλλογος Επιχειρηματιών Μονεμβάσιας Σύνδεσμος Βιοτεχνών Υδραυλικών και Θερμικών Εγκαταστάσεων Λακωνίας Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Λακωνίας
Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δ. Μολάων Σύλλογος Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης Συντεχνία Αρτοποιών Λακωνίας
Σωματείο Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Ν. Λακωνίας Σωματείο Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Λακωνίας Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπόλοιπου Ν. Λακωνίας “Η Απέλλα”
Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί – Αγοραίων Αυτοκινήτων Λακωνίας “Ο Ευρώτας” Σωματείο Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης Π.Ε. Λακωνίας
Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Απεργία είναι 24ωρη και η λήξη αυτής είναι η 6η πρωινή της 05 Φεβρουαρίου 2016. Επομένως και μετά την διεξαγωγή της κεντρικής κινητοποίησης -και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και νύχτας-, όλα τα καταστήματα θα παραμένουν κλειστά, όπως επίσης και κάθε επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα δεν θα πραγματοποιηθεί.

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εξής:

Λόγω της Γενικής 24ωρης Απεργίας της Πέμπτης 04 Φεβρουαρίου 2016 και της συμμετοχής του Κλάδου των ταξί σ’ αυτήν, η Εταιρεία μας δεν θα παρέχει τις υπηρεσίες της, από τις 5 το πρωί της Πέμπτης 04/02/16 έως τις 5 το πρωί της Παρασκευής 05/02/16.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της 24ωρης Απεργίας θα διαθέτουμε αυτοκίνητα-ταξί επιφυλακής για την εξυπηρέτηση των νεφροπαθών και κάθε άλλου έκτακτου περιστατικού σχετιζόμενου με την Υγεία.
Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις ισχύουν οι ίδιοι καθημερινοί τρόποι επικοινωνίας:
τηλεφωνικά στα 2731200200 & 6985849000 (what’s up),
ή μέσω της ιστοσελίδας www.spartataxi.gr

Για την ΙΚΕ
Σπάρτη 02 Φεβρουαρίου 2016
Οι διαχειριστές/εκπρόσωποι

Παναγιώτης Π. Σωτηρόπουλος
Ηλίας Ν. Χριστόπουλος
Παναγιώτης Ν. Τσιριγώτης

“Η έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης ( καφέ – μεζεδοπωλεία – εστιατόρια – ταβέρνες – πιτσαρίες – fast food) που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 01-02-2016 έλαβε την πλειοψηφική απόφαση για την καθολική συμμετοχή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ της Πέμπτης 04-02-2016.. Επομένως τα καταστήματα θα ειναι κλειστά απο την 06:00πμ Πέμπτη εως 06:00πμ Παρασκευή
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

<< ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ…>>

Απο το Δ.Σ.

Ψήφισμα συμπαράστασης από τους εκπαιδευτικούς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λακωνικής καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 και εκφράζει την συμπαράστασή του στους μαχόμενους αγρότες ,των οποίων τα παιδιά είναι οι μαθητές μας, με το ακόλουθο ψήφισμα: Οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα τους, διεκδικούν το ίδιο το δικαίωμα να μείνουν στη γη τους, διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Κύριο πρόβλημα τους το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει στους αγρότες για λύσεις των προβλημάτων τους. Ο αγώνας των αγροτών δεν είναι μια στενά δική τους υπόθεση. Η σημασία του ξεπερνάει τα όρια του αγροτικού πληθυσμού και αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ακόμα και για εμάς τους εκπαιδευτικούς. Ο αγώνας επιβίωσης των αγροτών, δένεται αντικειμενικά με δεσμά ζωής και με μας τους ίδιους. Η ανάπτυξη τώρα της πιο αποφασιστικής συμπαράταξης και αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες υπηρετεί τα πιο ζωτικά συμφέροντα ολοκλήρου του ελληνικού λαού. Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό. Η φτωχοποίηση δεν θα περάσει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Επισκευαστών Αυτ/των Ν.Α Λακωνίας και ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Μολάων καλούν τους επαγγελματίες της πόλης να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου της Κυβέρνησης με κλείσιμο των καταστημάτων τους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
• Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου που καταστρέφει την κοινωνική ασφάλιση.
• Επαναφορά των συμβάσεων στα επίπεδα 2009.
• Δηλώνουμε την άμεση συμπαράσταση μας στους αγρότες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ι.ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας στη συγκέντρωση στην πλατεία της Νεάπολης στις 11:30 οι παραγωγοί λόγω μη λειτουργίας της Λαικής Αγοράς, θα μοιράσουν προιόντα σε οικογένειες . Η συμμετοχή όλων και η στήριξη αυτού του αγώνα αφορά το μέλλον όλων.
Για σένα που σκέπτεσαι για το αν θα συμμετέχεις η όχι, για να μην χάσεις το μεροκάματο σου σκέψου ότι σε λίγο δεν θα μπορείς να έχεις ανοιχτή την επιχείρηση σου διότι τα νέα μέτρα αγγίζουν και εσένα. Όλοι αγωνιζόμαστε για ένα κοινό σκοπό το δικαίωμα στην επιβίωση. Αν δεν γνωρίζεις ενημερώσου, ρώτησε και στήριξε τον αγώνα .
Την ημέρα αυτή παίρνουμε καφεδάκι και νεράκι από το σπίτι μας και είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα.
Η Βούλα Πατουλίδου κάποτε είχε πει ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!
Εμείς λέμε σήμερα ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ !!

Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αγώνα Βατίκων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στα μπλόκα της αγωνιζόμενης αγροτιάς του νομού μας, αλλά και στα μπλόκα όλης της χώρας. Δηλώνουμε οτι στηρίζουμε τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωσή τους, για να μην πεταχτούν έξω από τα χωράφια τους και την παραγωγή τους. Για να μπορέσουν να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που επιδεινώνουν και την δική μας ζωή. Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι παλεύουν ενάντια στις συνέπειες από την πολιτική της ΚΑΠ της Ε.Ε., που όλα αυτά τα χρόνια οδήγησε στην συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Ταυτόχρονα είχε ως αποτέλεσμα το 20% των μεγάλων αγροτών να εισπράττουν το 80% των επιδοτήσεων. Με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) 2015-2020 της Ε.Ε., περιορίζονται περαιτέρω οι επιδοτήσεις, αλλά μπαίνουν και νέα εμπόδια στον χαρακτηρισμό κάποιου αγρότη ως δικαιούχου αποζημίωσης. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της φτωχής αγροτιάς και τις μορφές αγώνα που αυτή θα επιλέξει, καλώντας και τα υπόλοιπα σωματεία του νομού μας να εκδηλώσουν με κάθε μέσο την αλληλεγγύη τους. Δύναμη και προοπτική στον αγώνα τους θα αποτελέσει η κοινή πάλη μας ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο. Τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Να αποσύρει η κυβέρνηση τώρα, το νομοσχέδιο που διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση!
Όλοι μαζί να παλέψουμε για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους και δημόσια κοινωνικά
δίκαια ,αναδιανεμητικού χαρακτήρα, ασφάλιση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Να ορθώσουμε κοινό “μπλόκο” στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Στήριξη απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ως γνήσιος εκφραστής της φωνής πλέον του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, στηρίζει τη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς, για το νέο Ασφαλιστικό. Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την βαθιά και κατηγορηματική αντίθεσή της επί του νομοσχεδίου που περιορίζει και καταργεί σημαντικά δικαιώματα και παροχές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ως τριτοβάθμιος κοινωνικός και συνδικαλιστικός φορέας των ατόμων με αναπηρία στη χώρα μας, στηρίζει και αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων της πληθυσμιακής ομάδας που εκτίθεται στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες των Ατόμων με Αναπηρία, τους φορείς – μέλη αυτών αλλά και όλα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κάθε συγκέντρωση σε όλη τη χώρα, καθώς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προβάλλουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος.

Οι Έλληνες και Ελληνίδες με αναπηρία δεν θα πληρώσουν μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται!

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικών αποφάσεών τους θα συμμετάσχουν στην Απεργιακή Κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) για την Πέμπτη 04 Φεβρουαρίου 2016.
Η κινητοποίηση αυτή:
Πραγματοποιείται ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπου, με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα της βιωσιμότητας του αφού με τον τρόπο που έχει συνταχθεί:

1.Η βασική προτεραιότητα στη νέα πρόταση είναι η ουσιαστική αρπαγή πόρων από τους ασφαλισμένους, χρησιμοποιώντας το ασφάλιστρο ως ένα ακόμα φορομπηχτικό μέτρο που θα κλείσει τις τρύπες του χρέους.

2.Αγνοείται πλήρως η πραγματική δυνατότητα των ασφαλισμένων και των νοικοκυριών τους να σηκώσουν το οικονομικό βάρος που σχεδιάζεται.

3.Η πλημμελής ανάλυση των οικονομικών δεδομένων που επικρατούν στην Ελληνική Κοινωνία, μετά τα τόσα χρόνια των μνημονίων, θα καταστήσει εξαιτίας της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές απαιτήσεις του νέου νομοσχεδίου,
Τον ΝΕΟ ΕΝΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, μη βιώσιμο.
Τους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες φορτωμένους με νέες υπέρογκες οφειλές
Την κοινωνία σε νέο οικονομικό αδιέξοδο.
Την οικονομία σε νέα υφεσιακή τάση.
Την εργασία να μετράει νέες στρατιές ανέργων, τώρα πια τέως επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που θα έχουν βάλει λουκέτο στις επιχειρήσεις τους.

4.Η προχειρολογία θα οδηγήσει σε νέες υπουργικές αποφάσεις, τροποποιητικές, ερμηνευτικές, εξαιρέσεων, που όχι μόνο δεν θα βοηθήσει, αλλά θα συμβάλλει σε άλλη μια μορφή Ελληνικής πολυνομίας, ατελέσφορης, διάτρητης και ρουσφετολογικής.

5.Η έλλειψη συνεργασίας με τους άμεσα ενδιαφερόμενους ασφαλιζόμενους εμπόρους, επαγγελματίες και βιοτέχνες, φαίνεται περίτρανα, αφού καμία από τις θέσεις και προτάσεις των Συνδικαλιστικών μας φορέων, που έχουν κατατεθεί, δεν λαμβάνεται υπ όψιν των νομοθετών.

6.Η σκληρή όψη των νομοθετών που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την δεινή οικονομική κατάσταση που σήμερα επικρατεί, φαίνεται και από το γεγονός ότι δε προβλέπονται διευκολύνσεις στην αποπληρωμή παλαιών χρεών. Ένα ακόμα στοιχείο που θα προκαλέσει οικονομική ασφυξία στους ασφαλισμένους.

Καλούμε τα Σωματεία Μέλη των Οργανώσεών μας, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, αυτοκινητιστές και αυτοαπασχολούμενους της Πελοποννήσου να κλείσουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν δυναμικά και με μαζικότητα στη Γενική Απεργία και στα Συλλαλητήρια που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στις Πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας και όπου αλλού, σε συμπόρευση με Εμπορικούς Συλλόγους, Επιστημονικούς Φορείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες.

Το Σωματείο Αρτοποιών θα συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης. Οι πολίτες θα πρέπει να προμηθευτούν ψωμί για 2 ημέρες καθώς οι φούρνοι δεν θα ανοίξουν την ημέρα της απεργίας.
Οι φούρνοι θα διανέμουν και πάλι ψωμί την Παρασκευή.