Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο του 22χρονου στρατιώτη στο ΚΕΝ Σπάρτης

Προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα και την διενέργεια ανάκρισης επιτόπου, όσον αφορά το θάνατο του άτυχου στρατιώτη, που υπηρετούσε στο ΚΕΝ Σπάρτη, διέταξε ο Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών, Αργύρης Οικονόμου.

Στο εν λόγω στρατόπεδο βρέθηκε ο αντιεισαγγελέας ο οποίος κίνησε τις διαδικασίες με καταθέσεις. Το θέμα έλαβε αυτή την εξέλιξη ύστερα από ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής, Στ.Γκίκας. Μάλιστα, την Παρασκευή ειδοποιήθηκαν οι συνάδελφοι του άτυχου νεαρού ότι θα δώσουν κατάθεση σε εισαγγελέα, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο ΚΕΝ Σπάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο θανών, σύμφωνα με καταγγελίες του Δικτύου Φαντάρων Σπάρτακος, ειχε κοπεί για ιατρικούς λόγους (ήταν παχύσαρκος) από μάγειρας και μετατέθηκε από το Γύθειο στο ΚΕΝ Σπάρτης, προκειμένου να σταλεί στα σύνορα. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες, επί 10 ήμερες παραπονιόταν ότι πονούσε, αλλά δεν του δόθηκε παραπεμπτικό για το νοσοκομείο. Μάλιστα, δεν νοσηλεύτηκε ούτε στο ιατρείο. διότι δεν είχε κρεβάτι! Έτσι, αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν με λεωφορείο στην Εντατική του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθήνας όπου και κατέληξε μετά από μερικές ημέρες.