Έκοψε την πίτα του ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος Σπάρτης

Με αθρόα συμμετοχή των μελών του Γορτυνιακού Πολιτιστικού Συνδέσμου Σπάρτης «Ο Άγιος Ευθύμιος ο Νέος εκ Δημητσάνης», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 05:00 μ.μ. η τελετή της κοπής της παραδοσιακής βασιλόπιτας για το νέο έτος.
Την πίτα ευλόγησε ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος με την επικουρία του Πρωτοσυγκελλεύοντος π. Γεωργίου Μπλάθρα και των Αιδεσιμότατων Πατέρων Αθανασίου Σπηλιώτη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Οσίου Νίκωνος και Κωνσταντίνου Σκάλτσα, εφημερίου στον ίδιο ναό.
Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την παρουσία του και την ιδιαίτερη αγάπη με την οποία περιβάλλει, από ετών, την ιστορική Γορτυνία και τα απανταχού τέκνα της. Στη συνέχεια εξέφρασε την μεγάλη χαρά του για την πρόθυμη ανταπόκριση των μελών του Συνδέσμου στην κοπή της βασιλόπιτας και παρουσίασε συνοπτικά τους στόχους του Δ.Σ. για το επόμενο διάστημα. Τελειώνοντας ευχήθηκε μέσα στο νέο χρόνο να τελειώσει η πολύχρονη κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα και τον λαό μας.
Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, απευθύνθηκε με θερμά λόγια στους παριστάμενους, υπενθυμίζοντας γι’ άλλη μια φορά ότι, πριν γίνει μητροπολίτης, πέρασε πολλά χρόνια ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και συνδέθηκε στενά τόσο με τον τόπο, όσο και με τους ανθρώπους. Επαίνεσε τέλος τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο για την μακρόχρονη κι ενεργό παρουσία του στην πόλη της Σπάρτης κι ευχήθηκε με την βοήθεια του Θεού να αξιωθούν όλοι, σε τέσσερα χρόνια, να εορτάσουν την εκατονταετηρίδα από την ίδρυσή του.
Ο Γραμματέας του Συνδέσμου Ιωάννης Μητράκος σε σύντομο χαιρετισμό του επισήμανε το γεγονός ότι, φέτος, η συμμετοχή των μελών του Συλλόγου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα την διάθεση όλων να σταθούν κοντά στο συλλογικό τους φορέα, που αποτελεί συνδετικό κρίκο με την γη των προγόνων τους. Καταλήγοντας ζήτησε από όλους τους Γορτύνιους να έχουν μεταξύ τους πατριωτική αγάπη και να είναι ενωμένοι.
Ακολούθησε η διανομή της βασιλόπιτας από τις κυρίες του Συνδέσμου με επικεφαλής την Αντιπρόεδρο Ποτούλα Τσίτσου-Πασχαλίδη και μικρή δεξίωση με σπιτικό λικέρ, τσίπουρο και ξηρούς καρπούς. Η χαρά όλων ήταν διάχυτη στο γραφείο του Συνδέσμου, που φάνηκε μικρό για να φιλοξενήσει τόσους ανθρώπους. Και του χρόνου!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

gortinioi-pita8-flynews 3 4 6 gortinioi-pita1-flynews gortinioi-pita2-flynews gortinioi-pita7-flynews