Μεγαλειώδης έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων! Πού θα στηθούν μπλόκα στην Πελοπόννησο;

Στους δρόμους βγαίνουν σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι όλης της χώρας που αντιδρούν στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, στήνοντας μπλόκα σε κομβικά σημεία της Εθνικής και πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις σε λιμάνια και τελωνεία.

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι Λάκωνες!
Τα τρακτέρ τους στις πλατείες προς ενημέρωση του κόσμου και με στόχο να ενώσουν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους αγρότες, ξεκινούν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου οι Λάκωνες. Μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη.

Παράλληλα, σε κινητοποίησεις καλεί τους αγρότες της Αρκαδίας το ΠΑΜΕ.

Μπλόκο στην είσοδο του Κουτσοποδίου Αργολίδας, στον σταθμό του τρένου, στήνουν από σήμερα οι αγρότες της Αργολίδας, από τα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου.

Παράταξη των τρακτέρ στην πλατεία της Μεσσήνης

Παράταξη των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στην πλατεία της Μεσσήνης, από την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με Παμμεσσηνιακό μπλόκο από όλους τους συλλόγους του νομού αποφάσισαν οι αγρότες της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε το εξής πρόγραμμα δράσης:
– Παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων και τρακτέρ, στην πλατεία της Μεσσήνης, από την Παρασκευή, 22 Γενάρη, στις 11 π.μ.
– παράταξη των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε όλη τη Μεσσηνία.
– Κλιμάκωση με Παμμεσσηνιακό Μπλόκο από όλους τους συλλόγους του νομού.
-Κοινή δράση με το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Μπλόκων.

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Αχαΐας με παράταξη των τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας (φανάρια).

Επίσης, ενωμένοι οι αγρότες της Ηλείας δίνουν ραντεβού στα μπλόκα με τα τρακτέρ τους τα οποία παρατάσσουν δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού στο ύψος του Κουρτεσίου και της Μαραθιάς, αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επιβολή των νέων μέτρων σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

Το νομοσχέδιο παρουσιάζει ο υπουργός
Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων και επαφών με τον αγροτικό κόσμο θα πραγματοποιήσει στο προσεχές διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, με κεντρικό άξονα την ενημέρωση για το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου για τους συνεταιρισμούς και τις Ομάδες Παραγωγών.

Ειδικότερα ο υπουργός θα επισκεφθεί:
• Την Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή την 20η Ιανουαρίου
• Τη Λάρισα την 1η Φεβρουαρίου
• Το Ηράκλειο την 8η Φεβρουαρίου

Στις 28 Ιανουαρίου ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου θα εγκαινιάσει στη Θεσσαλονίκη την έκθεση Agrotica, από κοινού με τον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν. Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναχωρεί για το Βερολίνο για να συμμετάσχει στην 8η Σύνοδο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ και στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, 14 με 16 Ιανουαρίου.

Συνάντηση αγροτών με τον Κυριακό Μητσοτάκη
Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναμένεται να έχει το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία αγροτών και κτηνοτρόφων που ανήκουν στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανό τους προκειμένου να του εκθέσουν από πρώτο χέρι τους λόγους για τους οποίους έχει ξεσηκωθεί όλη η ελληνική ύπαιθρος και βγαίνει στους δρόμους.

Σχετικά Θέματα FLY

Πώς θα αντιδράσουν οι αγρότες της Λακωνίας στα νέα μέτρα; Ο Δ.Δημητριάδης στον FLY!

«Προσπάθεια εξαπάτησης των αγροτών»