Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Ασύλου Ανιάτων (φωτογραφίες)

Την Κυριακή 3-01-2016 πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Το Ίδρυμα άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε τους φίλους του, κληρικούς και λαϊκούς που καθ’όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους το ενίσχυσαν υλικά και ηθικά.
Αρχικά ο Δ/ντής του Ιδρύματος, π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους στην εκδήλωση.
Εν συνεχεία, ο κος Αθανάσιος Ρουμελιώτης, Θεολόγος Εκπαιδευτικός – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, αναφέρθηκε στην έννοια της προσφοράς και πόσο σημαντική είναι στην δύσκολη εποχή που διανύουμε. Τόνισε πως όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στα Ιδρύματα της Μητροπόλεώς μας ώστε οι πάσχοντες συνάνθρωποί μας να απολαμβάνουν την φροντίδα που έχουν ανάγκη. Επαίνεσε ιδιαιτέρως τον Σεβάσμιο Ποιμενάρχη μας, κ. Ευστάθιο, ο οποίος αποτελεί τον στυλοβάτη των Ιδρυμάτων, τονίζοντας το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο του όλα αυτά τα χρόνια.
Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία του Λακωνικού Ωδείου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση της Μουσικού, κας Ηλέκτρας Βλαχονικολού.
Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης. κ. Ευστάθιος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, εκφράζοντας τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους και την φιλανθρωπία τους. Με αφορμή το παράδειγμα των Πρωτοπλάστων, ανέφερε ότι ο άνθρωπος όταν έχει κοντά του τον Θεό, δεν φοβάται. Η ευτυχία όλων μας βρίσκεται στην αγάπη μας προς τον Θεό. Την αγάπη αυτή πρέπει να την συνειδητοποιήσουμε και να την υιοθετήσουμε. Ο άνθρωπος όμως εισπράττει ακόμα μεγαλύτερη χαρά όταν δίνει. Ειδικά όταν προσφέρει στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, η χαρά που λαμβάνει δεν περιγράφεται.
Αναφέρθηκε επίσης στους ομογενείς μας καθώς και σε όλους όσους στάθηκαν κοντά στο Ίδρυμα και βοήθησαν με τον τρόπο τους, λέγοντας ότι χάρη σε αυτούς συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να στηρίζουμε το δύσκολο και φιλάνθρωπο έργο μας. Εν συνεχεία ευλόγησε την βασιλόπιτα.
Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο ομογενής μας, κος Ευστάθιος Βαλιώτης, που έτυχε το φλουρί και δέχθηκε ως δώρο ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του Ιδρύματος με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής, κος Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης, κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ – Ταξίαρχος, κος Δημήτριος Σκορδάς, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης, κος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο κος Μενέλαος Δασκαλάκης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Μυστρά, κος Δημήτριος Αποστολάκος, η Δ/ντρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, κα Ευδοξία Παπαγεωργίου, ο Δρ. Κοινωνικής Λαογραφίας και Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. Λακωνίας, κος Ιωάννης Σαϊτάκης, ο ομογενής μας, κος Ευστάθιος Βαλιώτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολλοί κληρικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος φιλάνθρωπων συμπολιτών μας.

kopipitas5-flynews kopipitas1-flynews kopipitas2-flynews kopipitas3-flynews kopipitas4-flynews