Σηματοδότες κινδύνου τοποθέτησε ο σύλλογος της Πολοβίτσας

Χάρι στον συντονισμό καί την χρηματοδότηση του Εξωραιστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πολοβίτσας   « ΤΑ ΚΟΤΡΩΝΙΑ »  και την τεχνική βοήθεια του Δήμου Σπάρτης, λειτουργούν από τα μέσα Σεπτεμβρίου στην είσοδο και την έξοδο του χωριού,  δύο σηματοδότες κινδύνου.

Οι  σηματοδότες, κινεζικής κατασκευής, φορτίζονται από φωτοβολταικές μπαταρίες που εξασφαλίζουν την λειτουργία τους χωρις ιδιαίτερη φροντίδα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Στήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία  FAETHON A.E. του Γυθείου, γνωστή σε όλη την Λακωνία για την εμπειρογνωσία της στον τομέα των φωτοβολταικών.
« Τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά ατυχήματα  στό κέντρο του χωριού μας » ,  λέει η Πρόεδρος του Συλλόγου .  « Εκεί  στενεύει πολύ ο δρόμος που συνδέει -όχι μόνον την Πολοβίτσα – αλλά και τους Γοράνους και την Λιαντίνα με το Ξηροκάμπι και αν τα οχήματα που διασχίζουν το όμορφο χωριό μας δεν μειώσουν την ταχύτητά τους υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος. Ακόμη, το καλοκαίρι και στις σχολικές διακοπές , μαζεύονται στην Πολοβίτσα πολλά μικρά παιδιά και ανησυχούμε πάντα όταν διασχίζουν αυτό το κομμάτι του δρόμου μας. Ελπίζουμε ότι οι σηματοδότες –σε συνδιασμό με τα άλλα σήματα του Δήμου- θα ενισχύσουν την ασφάλεια όλων μας. »
Η  πρωτοβουλία του συλλόγου Πολοβίτσας είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να προσφέρει ένας τοπικός σύλλογος – έστω  και πολύ μικρός – στην  ευρύτερη  περιοχή,  ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης που οι Δήμοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Αρκεί να υπάρχει η θέληση !
Ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για την στήριξή τους στον Δήμαρχο Σπάρτης Κο Ευ. Βαλιώτη, τούς Αντιδήμαρχους ΚΚ. Σμυρνιό και Φλώρο, τον Κο Μανιάτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την αντιπρόσωπό μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κα Καλλιόπη Νικολακάκου.