Κυπελλούχος Αρκαδίας στα πέναλτυ ο Πανθυρεατικός {video}

Το ντέρμπι της Κυνουρίας ανάμεσα σε Λεωνίδιο και Πανθυρεατικό ανέδειξε νικητή και κυπελλούχο Αρκαδίας την ομάδα του Άστρους, σε έναν πραγματικά συναρπαστικό τελικό που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο λεπτό.

Το ποιος θα είναι ο κυπελλούχος κρίθηκε στα πέναλτυ, ενώ το τελικό 2-2 της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξα ούτε στην παράταση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Λεωνίδιο ευτύχησε να ανοίξει πολύ νωρίς το σκορ με τον Χιώτη. Ο επιθετικός των τυπικά γηπεδούχων στο 4ο λεπτό βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Σακκελαρίου και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Το γρήγορο γκολ έδωσε καλό ρυθμό στο παιχνίδι με τον Πανθυρεατικό να παίρνει τα ηνία του αγώνα όμως το Λεωνίδιο ήταν πολύ επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Άστρους έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Κώστα Μπάρλα στο 20’. Ο επιθετικός του Πανθυρεατικού είδε την μπάλα -μετά από ένα σουτ και αφού πρώτα χτύπησε στο δοκάρι-  να του στρώνεται και δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα. Οι παίκτες του Λεωνιδίου μετά το γκολ πε δέχτηκαν  «ψάχτηκαν» για το 2ο γκολ που θα τους έδινε ξανά το προβάδισμα και μάλιστα το πέτυχαν στο 41’ όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Παναγιώτης Κυρίος πήδηξε πιο ψιλά από όλους και έστειλε την μπάλα στην γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Σακκελαρίου. Το 2-1 ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγινε πολύ «βαρύ» με αποτέλεσμα να δυσκολέψει πάρα πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Στο 70’ όμως ήρθε η φάση που έστειλε τις δυο ομάδες στην παράταση. Ο Αγγελόπουλος μετά από σέντρα από τα δεξιά -και τον τερματοφύλακα του Λεωνιδίου να αρνείται το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μπάρλα-  είδε την μπάλα να του στρώνεται έχοντας το τέρμα στο «πιάτο» και δεν είχε κανένα πρόβλημα να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στην πρώτο ημίχρονο της παράτασης και συγκεκριμένα στο 10 λεπτό ο Χατζηγιάννης μετά από φάση διαρκείας και ενώ η μπάλα είχε τροχιά προς το άδειο τέρμα την έσπρωξε για σιγουριά στα δίχτυα, όμως ήταν σε θέση οφ σάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Το 2-2 παρέμεινε μέχρι το τέλος και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα Πέναλτι .

Το Λεωνίδιο ευτύχησε να πάρει προβάδισμα 2-0 μετά από κακές εκτελέσεις από πλευράς Πανθυρεατικού, όμως ο Σακκελαρίου είχε αντίθετη άποψη και με δυο αποκρούσεις έδωσε την ευκαιρία στον Ιατρίδη να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι. Ο επιθετικός του Άστρους άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά» ευστόχησε και «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

ΤΕΡΜΑΤΑ: 3’ Χιώτης, 44’ Κυρίος Π. (Ιωάν) | 33’ Κ. Μπάρλας, 70’ Αγγελόπουλος.

ΠΕΝΑΛΤΙ: 1-0 (Κυρίος Π. του Ιωάν | εύστοχο), 1-0 (Πολυμενάκος | άστοχο), 2-0 (Κυρίος Ηλ. | εύστοχο), 2-0 (Μπάρλας Β. | άστοχο), 2-0 (Κατσικαδάς | άστοχο), 2-1 (Χατζηγιάννης | εύστοχο), 2-1 (Γολεγός | άστοχο), 2-2 (Κ. Μπάρλας | εύστοχο), 2-2 (Λάτσης | άστοχο), 2-3 (Ιατρίδης | εύστοχο).

ΔΟΚΑΡΙΑ: 48’ Γ. Μπάρλας.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 17’ Πουτσελάς, 21’ Μπουρνάκης, 61’ Κυρίος Π. (Νικ.), 117’ Σμύρος | 40’ Ι. Αδάμης, 62’ Σακελλαράκης, 84’ Δ. Αδάμης, 97’ Ι. Αδάμης.

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 97’ Ι. Αδάμης.

ΛΕΩΝΙΔΙΟ Α.Σ. (Δημήτρης Κουλεντιανός): Γολεγός Μιχ., Κατσικαδάς (107’ Κυρίος), Μπουρνάκης (85’ Σμύρος), Κυρίος Ηλ., Κυρίος Π. (Νικ.), Κυρίος Π. (Ιωάν.), Χιώτης, Γολεγός Ι., Κατσικαδάς, Λάτσης, Πουτσελάς (55’ Σαρρής).

ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ Α.Ο. (Άρης Σαβούρδος): Σακελλαρίου, Μπάρλας Β., Μπάρλας Γ., Σακελλαράκης, Αδάμης Δ., Σαμαρτζής, Χαρμπαλής (61’ Πολυμενάκος), Αδάμης Ι., Μπάρλας Κ., Δημάκος (80’ Χατζηγιάννης), Αγγελακόπουλος (91’ Ιατρίδης).

arcadiaportal

{youtube}CAmBLb3B-Mk{/youtube}