Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση σήμερα στη Λακωνία

astynomiamixanes-flynewsΣτο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12.11.2014), αστυνομική επιχείρηση, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια σαράντα ένα (241) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εβδομήντα εννέα ήταν ημεδαποί και εξήντα δύο ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εβδομήντα εννέα οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα εννέα άτομα, από τα οποία είκοσι εννέα ήταν ημεδαποί και δέκα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαεννέα άτομα.

Πιο αναλυτικά:
 
•Οκτώ ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•Επτά ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•Δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Ένας αλλοδαπός,  για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε, μία περίπτωση κλοπής, σε αποθήκη στον Άγιο Βασίλειο Λακωνίας, ενώ για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης σε βάρος δύο ημεδαπών ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριάντα τρεις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και εννέα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.