Νίκος Κουφός: Αποχαιρετισμός στον Παρασκευά Φούντα

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, σε αποχαιρετάμε σήμερα, αγαπημένε μας σύντροφε Παρασκευά, που φεύγεις, ήρεμος κι ατάραχος για το ανεπίστρεπτο ταξίδι σου, που θα σε φέρει πάνω από τις κορφές του Πάρνωνα, στην πάμφωτη χώρα της αιώνιας ευτυχίας.

Ξεκίνησες φτωχό παιδί απ’ τη Βαρβίτσα, κι έδωσες με αξιοπρέπεια τη μάχη των σπουδών, της επιστήμης, της οικογένειας, των πολιτικών αγώνων, της κοινωνικής καταξίωσης, τιμώντας τη γενέτειρά σου και τους θεσμούς της πολιτείας, που υπηρέτησες σε χρόνια δύσκολα, πιστά και ευσυνείδητα.     

Η υπουργοποίησή σου, από την Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη το 1998, γέμισε εκείνη την εποχή με υπερηφάνεια τα στήθη των δημοκρατικών πολιτών της Λακωνίας και ιδιαίτερα των αμέτρητων φίλων σου σε κάθε χωριό του Πάρνωνα, αφού από όλους θεωρήθηκε ως δίκαιος έπαινος για την εντιμότητα και το ήθος σου, την ακατάπαυτη εργατικότητα και την αμείωτη αγωνιστικότητά σου, που δεν είχε άλλο σκοπό από την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου σου. Ο λακωνικός λαός σε τίμησε επανειλημμένα με την ψήφο του κι εσύ ανταποδίδοντας την τιμή, εκπλήρωνες άξια την αποστολή σου, δαπανώντας τις ψυχοσωματικές σου δυνάμεις στην υπηρεσία του καθήκοντος και του κοινωνικού συνόλου. Στο στιβαρό σου πρόσωπο, που παρέπεμπε στους παλαιούς πρόμαχους της Ελευθερίας πάνω στις ράχες του Μαλεβού, έβρισκε ο κάθε πατριώτης τη σιγουριά και τη δύναμη να εκφρασθεί πολιτικά και να συμπαραταχθεί ανοιχτά στο μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι, που πλημμύριζε τους δρόμους και τις πλατείες κι έφερε το 1981, την πρώτη εκλογική νίκη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος του Ανδρέα Παπανδρέου, την « Αλλαγή » και την πλήρη αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η ανιδιοτελής προσφορά σου, ήταν εξίσου σημαντική και στον πολιτικό φορέα που σε ανέδειξε, αφού με σοβαρότητα και απόλυτη συνέπεια, συνέβαλλες αποφασιστικά στην οργάνωση και λειτουργία του, τόσο σε τοπικό επίπεδο, ως ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στη Λακωνία και ως πρώτος Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, όσο και σε κεντρικό, από τη σημαντική θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ από το 1996.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη γυναίκα σου την Ντίνα, στα παιδιά σου, στ’ αδέλφια σου και σ’ όλα τα προσφιλή σου πρόσωπα, που σε πολυαγάπησαν και σε στήριξαν στον αγώνα της ζωής και της πολιτικής, που στάθηκαν πάντα δίπλα σου και προπάντων στην περίοδο που υποχρεώθηκες να βαδίσεις τη δύσκολη ατραπό,   βυθισμένος στην πυκνή αχλή της μνήμης.

Καλό ταξίδι, αγαπημένε μας, σύντροφε Παρασκευά, προς το ουράνιο κατοικητήριο της αθανασίας, εκεί που σε προσμένουν τόσοι πολλοί δικοί μας σύντροφοι και παλιοί αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης.  

Του Νίκου Ι. Κουφού
Γραμματέα Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λακωνίας