Ιστορική ισοπαλία κόντρα στη Μπεσίκτας για τον Αστέρα

Ιστορική ημέρα για τον Αστέρα εκ προοιμίου, αφού χθες στο «Ολυμπιακό Στάδιο Κεμάλ Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης θα έπαιζε για πρώτη φορά σε παιχνίδι ομίλου του EUROPA LEAGUE, αλλά στο τέλος της αναμέτρησης έγινε ακόμα πιο ιστορική

μετά την ισοπαλία με 1-1 με την Μπεσίκτας, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Φακούντο Πάρα στο 88ο λεπτό.

Το «μαγικό καλοκαίρι» όπως είχε αποκαλέσει το διάστημα των τριών προκρίσεων απέναντι στη Ροβανιέμι, την Μάιντς και την Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο προπονητής του Αστέρα Στάικος Βεργέτης, συνεχίστηκε και στην Κωνσταντινούπολη, καθώς ο Αστέρας έπαιξε με πάθος, με ψυχή και ξεδίπλωσε όλες εκείνες τις αρετές που έχει σαν ομάδα απέναντι σε μία μεγάλη αντίπαλο όπως είναι η Μπεσίκτας.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά, είχαν δοκάρι στο 9ο λεπτό με τον Οζιακούπ και προηγήθηκαν στο σκορ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Τόρε στο 33ο λεπτό (1-0). Στο μεσοδιάστημα των δύο αυτών φάσεων, ο Ζησόπουλος έκανε μία εκπληκτική επέλαση στο 26ο λεπτό, παίρνοντας την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έφτασε στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Αστέρας πήρε τα ηνία του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά μετά το 60ο λεπτό επέβαλλε το ρυθμό του στον βαρύ αγωνιστικό χώρο (λόγω της καταρρακτώδους βροχής που προηγήθηκε) απειλώντας με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Στο 76′ μετά από κόρνερ του Ρόλε, ο Μπαράλες έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν η προειδοποίηση στην άμυνα των γηπεδούχων, που ωστόσο δεν κατάφεραν να ανακόψουν λίγα λεπτά αργότερα, ούτε τον Ρόλε που σέντραρε, ούτε τον Πάρα που έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα στη φάση του «χρυσού γκολ»

Η επιβράβευση του Αστέρα για την μεγάλη προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Ρόλε από αριστερά, ο Φακούντο Πάρα -που είχε περάσει στη θέση του Μπαντιμπανγκά στο 68΄- με απευθείας αριστερό βολέ (και πριν προλάβει ο Μόττα να τον μαρκάρει) έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Ζενγκίν.

Μπορεί η εμπειρία της συμμετοχής στον όμιλο του EUROPA LEAGUE να είναι πρωτόγνωρη για τον Αστέρα, αλλά αυτό δεν στάθηκε αφορμή να μην ακολουθήσουν την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη και να πανηγυρίσουν αυτό το σπουδαίο γκολ του Πάρα, οι 50 περίπου φίλοι του Αστέρα, που ταξίδεψαν από την Τρίπολη στην Κωνσταντινούπολη και δικαιώθηκαν με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα της αγαπημένης τους ομάδας.

Διαιτητής: Μίροσλαβ Ζέλινκα (Τσεχία)
Μπεσίκτας: Ζενγκίν, Σϊβοκ, Τόρε, Κάβλακ, Σαχάν (85′ Κογιουνλού), Πέκτεμεκ (30′ Τοσούν), Χάτσινσον, Οζιακούπ (69′ Σόσα), Φράνκο, Γιουσάλ, Μότα.
Αστέρας: Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης (76′ Μουνάφο), Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Μάσα, Μπαράλες (84′ Γιαννιώτας), Ρόλε, Μπαντιμπανγκά (68′ Πάρα)