Μοναδική μουσική βραδιά! Ο Στέλιος ζει στα τραγούδια του!

Μια υπέροχη βραδιά γεμάτη από τη μουσική και τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη απόλαυσαν οι φίλοι του στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο, την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:00 μ.μ.. Ήταν μια εκδήλωση που οργάνωσε

και πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας με την αμέριστη συμπαράσταση του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος και μάλιστα της Προέδρου του κ. Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου. Μ’ αυτήν έκλεισε το 27ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014!

Την  μουσική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η σύζυγος του αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου κ. Βάσω Καζαντζίδη, η οποία ανακηρύχθηκε με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σε Επίτιμο Μέλος του και εγγράφηκε στο Μητρώο των Μελών του. Στο τέλος της συναυλίας έγινε η απονομή διπλώματος τιμής σε μεμβράνη στην κ. Βάσω Καζαντζίδη, ενώ της δόθηκε ως αναμνηστικό ένα αγαλματίδιο του βασιλιά Λεωνίδα της Σπάρτης. Της προσφέρθηκαν, επίσης δύο ανθοδέσμες, μία εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Νομού Λακωνίας και άλλη από την Πρόεδρο του Σαϊνοπουλείου κ. Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου.

Η έναρξη της συναυλίας έγινε με ηχητικό καλωσόρισμα του Στέλιου Καζαντζίδη, απ’ αυτά που συνήθιζε να βάζει στην αρχή των δίσκων του, ενώ σε οθόνη προβαλλόταν μια φωτογραφία του. «Φίλοι μου, φίλοι του Στέλιου Καζαντζίδη γειά σας! Σας αποκαλώ φίλους μου, γιατί έτσι αισθάνομαι απέναντί σας. Τόσα χρόνια στο τραγούδι και όλα αυτά που σας είπα με τα τραγούδια μου έγιναν η αιτία να αναπτυχθούν ανάμεσά μας ισχυροί δεσμοί φιλίας. Τόσα χρόνια τώρα και είστε εσείς που με φωνάζετε με το μικρό μου όνομα: Στέλιο, όπως θα φωνάζατε μόνο τους φίλους σας. Τόσα χρόνια τώρα στο τραγούδι και τραγουδάω όλα όσα κι εσείς θα θέλατε να πείτε για την Ελλάδα, για τους Έλληνες όλης της γης, τις χαρές, τις πίκρες, την ξενιτιά, για τις μανάδες μας, για τις μεγάλες μας αγάπες! Είπα και τραγούδησα αυτά που έπρεπε να σας πω και σεις οι φίλοι μου με καταλάβατα! Τόσα χρόνια τώρα και είστε δίπλα μου. Σας ευχαριστώ γι’ αυτό! Ευχαριστώ που με νιώθετε σαν δικό σας άνθρωπο.Ο φίλος σας Στέλιος Καζαντζίδης»!
 
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Τσαγκαρούλης, στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους παριστάμενους, αναφέρθηκε στις δυσκολίες αυτής της πρώτης ανοιχτής συναυλίας και στις αντιξοότητες του καιρού που παρολίγο να την ματαιώσουν. Ακολούθως  παρουσίασε τους μουσικούς και τους τραγουδιστές, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.  

Η  λαϊκή ορχήστρα του Συλλόγου, που  την αποτελούν:

1.Κώστας Βεργυρής-μπουζούκι

2.Γιώργος Κόκκορης-μπουζούκι

3.Στράτης Χατζηαναστασίου-κιθάρα

4.Κώστας Φραγκής-μπάσο

5.Κώστας Κατσέτος-πλήκτρα

6.Νίκος Σταματάκος-τύμπανα

και οι τραγουδιστές: Σπύρος Κουτσοβασίλης, Φώτης Κωστάκης, Κώστας Παπαγεωργίου, Στράτης Τριανταφυλλόπουλος με τη συνοδεία της Ειρήνης Χριστοφυλλάκη, παρουσίασαν μια επιλογή από τα καλύτερα τραγούδια του αξέχαστου λαϊκού μας βάρδου, όπως: «Όταν βλέπετε να κλαίω», «Έχω μια αγάπη», «Τραγουδώ», «Η ζωή μου όλη», «Πάρε τα χνάρια», «Ας παν στην ευχή τα παλιά», «Δεν βρήκα έναν άνθρωπο» κ.α.. Στο πρόγραμμα υπήρχε, επίσης, μια ενότητα τραγουδιών της ξενιτιάς ( Διαβατήριο, Φεύγω με πίκρα στα ξένα, Το ψωμί της ξενιτιάς, …), την οποία προλόγισε ο υποφαινόμενος Γραμματέας του Συλλόγου. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ζεστή κι ενθουσιώδης! Στα περισσότερα τραγούδια συμμετείχε σιγοτραγουδώντας, ενώ δεν έλειψαν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να χορέψουν τα ωραία ζεϊμπέκικα του Στέλιου. Στο τέλος της συναυλίας όλοι μαζί οι ερμηνευτές τραγούδησαν τα τραγούδια: «Αγριολούλουδο», «Βραδιάζει», «Δεν θα ξαναγαπήσω» και το «Υπάρχω». Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας προβάλλονταν στην γιγαντοοθόνη φωτογραφίες από τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη και εξώφυλλα δίσκων του, μέσω ηλεκτρονικού προγράμματος που επιμελήθηκε ο Χρήστος Μητράκος.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεόδωρος Τσαγκαρούλης ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της 1ης Μουσικής Βραδιάς Στέλιου Καζαντζίδη και ανανέωσε το ραντεβού των πολυάριθμων φίλων του για το επόμενο 28ο Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2015!

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, η Βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Μεσσηνίας κ. Πράσινος και ο Πρόεδρος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Αχαΐας κ. Θεοδωρόπουλος.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ

{gallery}kazantzidis{/gallery}