Στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί … Η Γερμανία στην κορυφή του κόσμου!

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από 22 ανθρώπους που τρέχουν τριγύρω, κλωτσάνε την μπάλα, με έναν διαιτητή που κάνει μερικά λάθη και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» … Μία άποψη που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και χθες!

Με γκολ του Γκέτσε στο 113′, Οι Γερμανοί επικράτησαν της Αργεντινής του Μέσι και ανακηρύχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές μέσα στο Μαρακανά μετά από 24 χρόνια. Αμαρκάριστος μετά τη σέντρα του Σίρλε, ο επιθετικός της Μπάγερν στόπαρε με ψυχραιμία και εκτέλεσε στιγμιαία.
Η Γερμανία επανήλθε στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κορυφή μετά το 1990.

Στα αποδυτήρια με τους γερμανούς διεθνείς, που όπως είναι φυσικό πανηγύριζαν έξαλλα, βρέθηκε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την κατάκτηση του τροπαίου από τη Γερμανία.

Κατά τα άλλα, έξαλλος με τη διαιτησία εμφανίστηκε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Ντιέγκο Μαραντόνα, μετά την ήττα της Αργεντινής “24 χρόνια πριν ήταν ο Κοντεσάλ… σήμερα ο Ριτσόλι” σημείωσε με νόημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (32′ Σίρλε), Κρος, Εζίλ (120′ Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88′ Γκέτσε)

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλι, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (86′ Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46′ Ιγκουαΐν), Ιγκουαΐν (78′ Παλάσιο)

{youtube}d1V_0rOu5x4{/youtube}