Συλλήψεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

silipsi_2Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας,

σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 203 άτομα εκ των οποίων 147 ήταν ημεδαποί και 56 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 184 οχήματα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 6 άτομα και πιο αναλυτικά:
•Ένας ημεδαπός, για παραβάσεις των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
•Ένας ημεδαπός ΡΟΜΑ, για κλοπή.
•Τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, για κλοπή δίκυκλων οχημάτων.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 27 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
•Ποσότητα κάνναβης, βάρους -13,1- γραμμαρίων.
•45 φυσίγγια.
•Ζυγαριά ακριβείας.
•Βαλλίστρα με 2 βέλη.
•Σπαθί.
•Δόρυ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Κορινθίας, ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους -5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς τους Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) Μεσσηνίας, ένας 21χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, μαζί με ακόμα ένα άτομο που αναζητείται, αφαίρεσαν από κατάστημα-εστιατόριο ιδιοκτησίας ημεδαπού, χρήματα. Τα χρήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 24 ετών, γιατί όπως προέκυψε οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από το απόγευμα της 20.5.2014 έως το πρωί της 21.5.2014, στη Στενωσιά και στην Κουκουνάρα Μεσσηνίας, είχαν αφαιρέσει δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες ιδιοκτησίας ημεδαπών. Οι μοτοσικλέτες βρέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Επιπλέον, στην κατοχή του 20χρονου βρέθηκαν διάφορα εξαρτήματα, τα οποία όπως προέκυψε προέρχονται από δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ημεδαπού, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 8.4.2014 στο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, ένας 28χρονος ημεδαπός, γιατί με τη χρήση μαχαιριού τραυμάτισε στο λαιμό, 31χρονο ημεδαπό. Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης.