Συνάντηση Ένωσης Πυροσβεστών με τον κο Κ.Γιόβα

Η ένωσή μας προκειμένου να προβάλει τα προβλήματα του κλάδου μας  με πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποίησε χθες 05-05-2014 συνάντηση με τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής  Διοίκησης  Πελ/σου  Αρχιπύραρχο κ. Γιόβα Κωνσταντίνο,

ανταλλάσσοντας απόψεις και  προβάλλοντας τις θέσεις μας, αλλά και τις αντιρρήσεις μας σε ορισμένα θέματα.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα , και προτάσεις των Υπηρεσιών του νομού Λακωνίας  και νήσου Κυθήρων,  σχετικά με την έλλειψη προσωπικού ,την κατάσταση των οχημάτων , κτιριακών εγκαταστάσεων , ειδών  ρουχισμού και υπόδησης του προσωπικού, Μ. Α. Π, καθώς και το θέμα των γενικών επιφυλακών.   Οι  απαντήσεις του Διοικητή στα παραπάνω ζητήματα είχαν ως εξής:

-Για τα οχήματα έχει προχωρήσει ήδη με έγγραφο του προς το Αρχηγείο, με το οποίο ζητά την διαγραφή  επτά (7) παλαιών οχημάτων  και  μας διαβεβαίωσε πως θα παραλάβουμε ως νομός οκτώ (8) νέα οχήματα μέσω του προγράμματος NATURA. Ξεκίνησε η  άμεση έγκριση των προϋπολογισμών για τις επισκευές των οχημάτων  καθώς και ότι θα διατεθεί μεγάλος αριθμός ελαστικών (2500 τμχ).

-Θα διατεθούν σωλήνες  στις Υπηρεσίες από το Σώμα καθώς και ότι γίνεται προσπάθεια να μας ενισχύσει στο τομέα αυτό και η πολιτική περιφέρεια Πελ/σου.

-Για τις ελλείψεις προσωπικού μας ανέφερε πως έχει ήδη ζητήσει εγγράφως την κάλυψη κενών θέσεων  τόσο των Αξιωματικών όσο και των Πυροσβεστών ειδικά στις Π.Υ Γυθείου, Αρεόπολης , Μολάων και  Π.Κ Κυθήρων. Για το εποχικό προσωπικό μας ανέφερε πως έχει δοθεί η έγκριση 1500 θέσεων και η πρόσληψη τους θα γίνει άμεσα στις αρχές Ιουνίου . Επίσης έχουν εγκριθεί  νυχτερινά , εξαιρέσιμα, υπερωρίες και εκτός έδρας περισσότερα από την περσινή αντιπυρική περίοδο  για τους Π.Π.Υ και αναμένεται άμεσα η ενεργοποίηση  με την έκδοση σχετικής διαταγής.

– Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις μας είπε πως η μόνη λύση είναι να κινηθούμε προς την αξιοποίηση των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ που θα αφορούν αναβαθμίσεις κτιρίων καθώς και  για την Π.Υ Αρεόπολης ότι θα γίνουν ενέργειες για την παραχώρηση επιπλέον εγκαταστάσεων από το Διοικητήριο της Αρεόπολης .

– Για τον ρουχισμό του προσωπικού ενώ υπάρχουν κονδύλια στο Α.Π.Σ λόγω ενστάσεων στους διαγωνισμούς που τρέχουν στο Υπουργείο Ανάπτυξης δεν πρόκειται να μας χορηγηθούν για φέτος.

– Για τα εναέρια μέσα μας ενημέρωσε πως θα έχουμε στην διάθεση μας τα τρία (3) PZL της Καλαμάτας και τα  δύο (2) PZL της Τρίπολης καθώς και ότι γίνονται ενέργειες να έχουμε στην διάθεση μας κάποιο ελικόπτερο στην περιφέρεια μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιαννακόπουλος Παναγιώτης                 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παναγιωτόπουλος Δημήτριος