Ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο στον Δήμο Ευρώτα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ευρώτα στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Επιδιώκει να συμβάλει μέσα από οριζόντια δέσμη ενεργειών ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και υποστήριξης στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών.

Προβάλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί με βάση τα παραπάνω αιτήματα και ανάγκες τον πληθυσμό του Δήμου μας καθώς και άλλους συλλογικούς φορείς, ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις  κλπ. για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς οικονομικά αδύναμες και ευπαθείς κατηγορίες του κοινωνικού ιστού.

Προμηθεύει με προϊόντα συγκεκριμένου κόστους κατ’ ελάχιστον τον μήνα, σε άτομα που έχουν κάρτα απόρου προκειμένου να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπεια των ωφελουμένων.
Οι πολίτες του Δήμου Ευρώτα για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο θα πρέπει να κάνουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Ευρώτα.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης για την έναρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου δήλωσε:

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει στόχο να καλύψει πρωτογενείς ανάγκες διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου μας, που αδυνατούν οικονομικά να ανταποκριθούν ώστε να διασφαλιστεί μια αξιοπρεπής συνθήκη επανένταξης τους στην τοπική κοινωνία και να συγκρατήσει τους στοιχειώδεις όρους διαβίωσης. Ο Δήμος Ευρώτα για ακόμα μια φορά δηλώνει παρών στο πολίτη που έχει ανάγκη. Η καθημερινότητα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία θυμίζει εποχές που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βιώνουμε. Με όποια μέσα διαθέτουμε προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο και να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες της περιοχής μας.»

{gallery}pantopwleioeurota{/gallery}