Διαμαρτυρία ΕΛΜΕ Λακωνίας για το Δ.Μανεσιώτη

Το κράτος του Μνημονίου  μαζί  με την εργασιακή και κοινωνική εξόντωση εκπαιδευτικών, προωθεί την πλήρη απαξίωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών. Με την αναθεώρηση του πειθαρχικού Δικαίου

που έφερε ο νόμος  4057/12 το τεκμήριο της αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής  και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους..

Η περίπτωση του συναδέλφου Διαμαντή Μανεσιώτη  είναι ενδεικτική του τρόπου και του σκοπού με τον οποίο λειτουργούν οι πειθαρχικές διαδικασίες σήμερα: ως μηχανισμοί παραγωγής απολύσεων στο δημόσιο με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου και τρόικας. Με βάση αυτή την επιλογή  οι εργαζόμενοι του  δημόσιο βρίσκονται κάτω από την απειλή της πειθαρχικής δίωξης και της αργίας ακόμα και με τις πιο ανυπόστατες και αυθαίρετες καταγγελίες.

Η εξαιρετικά αόριστη κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος» που αναβαθμίστηκε με τον μνημονιακό νόμο 4057/12,  λύνει τα χέρια της εξουσίας για κάθε είδους δίωξη και αυθαιρεσία. Δίωξη πολιτική ή συνδικαλιστική, τρομοκράτηση αντιστάσεων ως και προσωπική αντεκδίκηση.

Καταδικάζουμε την πειθαρχική δίωξη του συναδέλφου Διαμαντή Μανεσιώτη μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας και την υπαγωγή  του σε καθεστώς αργία.

Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν και οι δύο διαδικασίες

Καλούμε τους συναδέλφους σε τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 5-11-13 απο 11:00 έως14:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα Δικαστήρια Σπάρτης κατά του μνημονιακού νόμου 4057/12 ζητώντας την άμεση κατάργηση του.