Ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (23.10.2013), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας,

σύμφωνα με τον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα τρία άτομα, εκ των οποίων εκατόν πενήντα τέσσερα ήταν ημεδαποί και είκοσι εννέα ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα εννέα οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα ένα άτομα, από τα οποία δεκαεννέα ήταν ημεδαποί και δώδεκα ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:

•Πέντε ημεδαποί ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
•Δύο ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε μία περίπτωση διαρρήξεως-κλοπής σε οικία, στον Ασωπό Λακωνίας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, σε βάρος ενός ημεδαπού ΡΟΜΑ.

Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν σαράντα οκτώ παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.