Μήνυμα Γ.Γρυπιώτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

gripiotis-flynewsΑγαπητοί Καθηγητές Δάσκαλοι Γονείς και Μαθητές.Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς γεννά ελπίδες και προσδοκίες. Έχουμε εδραιωμένη πεποίθηση ότι η παιδεία και η εκπαίδευση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για το μέλλον της Πατρίδας μας.

Αυτή η θέση αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες της πολυεπίπεδης κρίσης που ζει η χώρα και ο λαός μας.

Είναι κατανοητό ότι εκτός της οικονομικής κυριαρχίας κάποιες εσωτερικές δυνάμεις επιβάλλονται την αλλοίωση των Εθνικών Ιδεών και παραδόσεων.
Γιαυτό η Παιδεία και η εκπαίδευση είναι αναγκαίο να παίζει τον πιο αποφασιστικό ρόλο, τόσο στην διαμόρφωση ολοκληρωμένων δημοκρατικών και δημιουργικών συνειδήσεων, όσο και στην προώθηση και αναβάθμιση της γνώσης.

Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τα δύσκολα και δύσπεπτα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και την δραματική περιστολή των δαπανών για την Παιδεία.
Στο βαθμό ευθύνης μας ως Δήμος Ευρώτα προσπαθούμε καθημερινά να είμαστε δρώντες και παρόντες στα σχολεία μας επιλύοντας προβλήματα που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
 
Είναι αυτονόητο ότι ενώνουμε την φύση και τις δυνάμεις μας στα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας των γονιών και των μαθητών για μια καλύτερη Παιδεία, στυλοβάτη του μέλλοντος της Πατρίδας μας.
Έχουμε αποδείξει έμπρακτα στην διαχρονική μας πορεία, ότι μπορούμε με σύνεση και συνεννόηση να ξεπεράσουμε τον κάβο στην πιο κρισιμότερη στιγμή της ιστορίας μας.

Μπορούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον που ανήκει στην νέα γενιά της πατρίδας μας.

Καλή και δημιουργική σχολική Χρονιά.

Ο Δήμαρχος Ευρώτα
Γιάννης Γρυπιώτης.