Εκδήλωση από το ΣΔΕ Σπάρτης–Παράρτημα Μολάων

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στους Μολάους, στην έδρα του Παραρτήματος του ΣΔΕ Σπάρτης, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση. Μετά την απονομή των απολυτηρίων, οι απόφοιτοι παρουσίασαν γραπτές εργασίες

σχετικά με την ιστορία και την αξία του θεάτρου στον ελλαδικό χώρο καθώς και τη λειτουργία αρχαίων και σύγχρονων θεάτρων στη Λακωνία. Επίσης, έγινε προβολή μαγνητοσκοπημένης θεατρικής παράστασης με τίτλο «Θέατρο ή παρωδία, ιδού η απορία», στην οποία συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι. Ο θεματικός πυρήνας της παράστασης ήταν σύγχρονη παραλλαγή του έργου του Αριστοφάνη Λυσιστράτη, με την κοινωνία των γυναικών να διεκδικεί έναντι του ανδρικού πληθυσμού την ευρυθμία και την ευνομία. Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν από τους αποφοίτους εδέσματα και ποτό και ακολούθησε τραγούδι και χορός.        

Ο σύλλογος των εκπαιδευτών εκφράζει ευχαριστίες στον διευθυντή του ΣΔΕ Σπάρτης κ. Θεόφιλο Κουμουτζή και στη διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Μολάων κ. Ολυμπία Λαμπούση για την αγαστή συνεργασία κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος. Επίσης, ευχαριστίες οφείλονται στον Δήμο Μονεμβασίας και ιδιαιτέρως στον πρώην αντιδήμαρχο Μολάων κ. Ιωάννη Κολλιάκο για την προσφορά, από το προηγούμενο έτος, υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στον πρόεδρο Πακίων κ. Μιχάλη Καρούνη, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στήριξε αφιλοκερδώς την εκδήλωση, με τη διάθεση ηχητικού εξοπλισμού και μουσικού προγράμματος. Συγχαρητήρια εκφράζονται στους αποφοίτους για την πρωτοποριακή και υπεύθυνη στάση τους, η οποία αποτελεί εγγύηση για το καλύτερο μέλλον της τοπικής κοινωνίας.
Το ΣΔΕ Σπάρτης συνιστά καινοτόμο εκπαιδευτικό φορέα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με σκοπό την καλλιέργεια της ανθρώπινης προσωπικότητας, την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την προώθηση στην απασχόληση, τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής (www.inedivim.gr.). Απευθύνεται σε ενήλικες (18 ετών και άνω), οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο, Λύκειο). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με συνολική διάρκεια 18 μήνες (δύο εκπαιδευτικά έτη), περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων γενικής παιδείας, Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Φυσικές Επιστήμες, Πολιτισμική – Αισθητική αγωγή και Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας (www.inedivim.gr.). Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες (17:00 έως 21:00 μ.μ.) από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η διδασκαλία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις προσδοκίες των εκπαιδευομένων. Η επιτυχής παρακολούθηση οδηγεί στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο επιτρέπει τη συνέχιση των σπουδών σε ανώτερο επίπεδο ή τη διεκδίκηση εργασίας με ευνοϊκότερους όρους.      
Πληροφορίες και εγγραφές: ΣΔΕ Σπάρτης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 2, Σπάρτη, τηλ. 27310-28825, 6932552763 και Παράρτημα Μολάων, Γενικό Λύκειο Μολάων, τηλ. 6947423431.