Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης για την Ημέρα Περιβάλλοντος

argeitakos_3Η 5η Ιουνίου έχει θεσπιστεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Ο άνθρωπος αντλεί όλα τα στοιχεία της ζωής του από το φυσικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί πηγή ζωής και μας παρέχει τα πολυτιμότερα αγαθά για την επιβίωσή μας.  

Τα μεγάλα σημερινά παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα οφείλονται σε αλόγιστες δραστηριότητες του κυρίαρχου αλαζόνα ανθρώπου, ο οποίος δεν στέκεται πια μπροστά στη φύση με δέος και θαυμασμό. Αναμφισβήτητα, η τεχνολογία έγινε όπλο του ανθρώπου εναντίον της φύσης και επιφέρει ανελέητη καταστροφή και απαισιοδοξία. Το όπλο αυτό όμως, στρέφεται εναντίον του.  

Σήμερα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης, το μήνυμα ελπίδας για το περιβάλλον έρχεται μόνον από την αλλαγή νοοτροπίας, τρόπου ζωής και πολιτιστικών αξιών.   

Μπορούμε να εγγυηθούμε το μέλλον της φύσης, εάν κάνουμε πράξη τις ευχές που δίνουμε για ανάπτυξη με σεβασμό στην αειφορία. Έχουμε χρέος να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα Περιβάλλον που εγγυάται την Ποιότητα Ζωής.  

Η Δημοτική Αρχή Σπάρτης υιοθετεί και υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης όλων μας. Καλούμε λοιπόν, όλους τους δημότες να συνεργαστούν στη γενικότερη προσπάθειά μας για αρμονική συμβίωση με τη φύση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΓΕΙΤΑΚΟΣ